30 Απριλίου 2022

Η GUARDIAN ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η βρετανική εφημερίδα Guardian συνεχίζει τ' αφιερώματα στην Ελλάδα, εξυμνώντας τις ομορφιές της. Προτείνει προορισμούς για αλησμόνητες διακοπές ενώ προβλέπει αριθμό επισκεπτών που θ' αγγίξει το ρεκόρ του 2019.

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι και ξεκινούν ήδη οι προκρατήσεις, όλο και περισσότερα είναι τα θετικά κι αισιόδοξα μηνύματα για τη χώρα μας και τον τουρισμό που τείνει να καταστεί εκ νέου η ατμομηχανή της οικονομίας μας.

Η ιστοσελίδα theguardian.com αναφέρει ότι «σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Ελλάδα οδεύει σε μια σεζόν μ' ανοδικές επιδόσεις που ενδεχόμενα να φτάσουν μέχρι και το 80% ή 90% των αφίξεων του 2019».

Στη πρώτη θέση, λοιπόν, κατατάσσει την Αλόννησο, η οποία  εντυπωσιάζει με το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου, το υποβρύχιο μουσείο και την πρόσθετη δυνατότητα για «βουτιές» στο αρχαίο ναυάγιο με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.

Ακολουθεί η Κύθνος με τις πολυάριθμες παρθένες παραλίες ενώ το σχετικό κατάλογο συμπληρώνει κι η Αστυπάλαια η οποία προβάλλεται ως το νησί με το χαρακτηριστικό «σχήμα πεταλούδας».

Πηγή ellada24.gr