04 Απριλίου 2022

ΠΛΕΚΟΥΜΕ ΚΑΛΤΣΕΣ... ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)


Η Souki Socks, ένα μικρό εργοστάσιο που φτιάχνει κάλτσες στο νομό Nara της Ιαπωνίας, επινόησε ένα μηχάνημα που επιτρέπει στους ανθρώπους να πλέκουν τις δικές τους κάλτσες κάνοντας πετάλι σ' ένα σταθερό ποδήλατο. Το μηχάνημα που ονομάστηκε «Charix», είναι πολύ δημοφιλές στους τουρίστες απ' το 2017.

Οι μηχανές πλεξίματος καλτσών ήταν στη μόδα στην Ιαπωνία τη δεκαετία του 1990, αλλά καθώς ο θόρυβος γύρω απ' τις κάλτσες έσβησε, τα εργοστάσια σταμάτησαν να κατασκευάζουν τις μηχανές κι έγιναν απομεινάρια μιας περασμένης εποχής. Ωστόσο, η Souki Socks κατάφερε να δώσει νέα πνοή σ' αυτές τις μηχανές, συνδέοντάς τες με στατικά ποδήλατα κι επιτρέποντας στους επισκέπτες του εργοστασίου να πλέξουν τις δικές τους κάλτσες.

Πριν αρχίσουν να κάνουν πετάλι, οι επισκέπτες του εργοστασίου επιλέγουν το μέγεθος των καλτσών καθώς και τα χρώματα των κλωστών που θέλουν να χρησιμοποιήσουν. Το εξειδικευμένο προσωπικό συνδέει τις κλωστές με τη μηχανή, κι όταν τελειώσουν, είναι ώρα να κάνουν πετάλι. Η κατασκευή λέγεται ότι διαρκεί περίπου 10 λεπτά, όσο ακριβώς χρειάζεται για να μη γίνει βαρετή η όλη διαδικασία. Αφού τελειώσετε με το πετάλι, το προσωπικό ράβει τα δάχτυλα των ποδιών και πρεσάρει τις πλεκτές κάλτσες επί τόπου, ώστε να μπορείτε να τις πάρετε στο σπίτι.

Με την πανδημία να περιορίζει τους ανθρώπους στις διάφορες επιλογές τους, πολλοί δεν είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το εργοστάσιο και να πλέξουν τις δικές τους κάλτσες, οπότε η Souki αποφάσισε να βάλει τη διεύθυνσή της να κάνει το πετάλι γι' αυτούς. Το Charix Online επιτρέπει αρχικά στους πελάτες να επιλέξουν το μέγεθος της κάλτσας τους και 3 χρώματα κλωστής από ένα σύνολο 36 και μετά να ορίσουν ένα ποδηλάτη από μια λίστα υπαλλήλων της Souki Socks. Η διαδικασία πλέξης στη συνέχεια ανεβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως απόδειξη. Η τιμή ενός ζευγαριού κάλτσες μέσω του Charix Online είναι 2.200 γιεν (18,50 δολάρια).

Πηγή el.gr