13 Απριλίου 2022

Η ΔΕΛΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


Η ΔΕΛΤΑ ανταποκρίθηκε άμεσα στη γενική έκκληση που απηύθυνε το Φλεβάρη το Ινστιτούτο Prolepsis, καλύπτοντας την ανάγκη για γάλα και γιαούρτι στα σχολεία του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Συγκεκριμένα, εξασφάλισε ως το τέλος της σχολικής χρονιάς το γάλα και το γιαούρτι για 5.386 μαθητές, που φοιτούν σε σχολεία του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το οποίο υλοποιεί το Ινστιτούτο σ' ευπαθείς κοινωνικά περιοχές της Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Μακεδονίας και Θράκης.

Μάλιστα, χάρη στην προσφορά της ΔΕΛΤΑ, εξασφαλίστηκε ένα επιπλέον γαλακτοκομικό προϊόν τη βδομάδα για κάθε μαθητή που συμμετέχει στο Πρόγραμμα. Πλέον, θα διανέμονται στα σχολεία 4 συσκευασίες φρέσκου γάλακτος ή γιαουρτιού τη βδομάδα (2 φορές την βδομάδα φρέσκο γάλα σε συσκευασία 500ml και 2 φορές γιαούρτι 200 γρ.), με αποκλειστική χορηγία απ' την εταιρεία. Το γεύμα που προσφέρεται καθημερινά απ' το Ινστιτούτο Prolepsis στα παιδιά περιλαμβάνει, ακόμα, σάντουιτς (με αυγό, κοτόπουλο ή τυρί και λαχανικά) ή αρτοσκεύασμα (π.χ κοτόπιτα, πρασοτυρόπιτα, σπανακόπιτα) ολικής άλεσης κι ένα φρέσκο φρούτο.

Οι συσκευασίες με το γάλα της ΔΕΛΤΑ έφτασαν για πρώτη φορά στα σχολεία του Προγράμματος την Τετάρτη 30 Μάρτη. Συνολικά, θα διανεμηθούν 94.788 συσκευασίες φρέσκου γάλακτος και 94.788 συσκευασίες γιαουρτιού.

Τα γαλακτοκομικά αποτελούν τη βασική πηγή ασβεστίου για τον ανθρώπινο οργανισμό ενώ στην παιδική κι εφηβική ηλικία, κατά την οποία διαμορφώνονται τα οστά, οι ανάγκες σε ασβέστιο είναι αυξημένες. Σύμφωνα με τον «Εθνικό Διατροφικό Οδηγό για βρέφη, παιδιά και εφήβους», η συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση γαλακτοκομικών για τα παιδιά είναι  2 - 3 μερίδες ενώ στους εφήβους η οδηγία αγγίζει ακόμη και τις 4 μερίδες. Tο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ διασφαλίζει σχεδόν καθημερινά στους μαθητές λευκό γάλα, γιαούρτι ή/και τυρί, καλύπτοντας περισσότερο απ' το 50% των ημερήσιων αναγκών των μαθητών σε ασβέστιο ενώ το ποσοστό φτάνει σε υψηλότερα επίπεδα για τις πιο μικρές ηλικίες.

Πηγή documentonews.gr