07 Απριλίου 2022

ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΟ 5% Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαφορά ανάμεσα στα 2 κόμματα πέφτει για πρώτη φορά κάτω απ' το 5%, στο 4,6% για την ακρίβεια, απ' το σχεδόν 7% που ήταν σ' αντίστοιχη έρευνα της εταιρείας το Φλεβάρη. Ειδικότερα, η ΝΔ πέφτει στο 29% από 30,3%, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αυξάνει σχεδόν κατά μια μονάδα τα ποσοστά του, σε 24,4% από 23,5%.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα». Διατηρείται μεν το προβάδισμα Μητσοτάκη αλλά με τη διαφορά μειωμένη κατά 6% απ' το Φλεβάρη.

Την ίδια ώρα, μόλις το 14,4% των πολιτών δηλώνει πολύ ικανοποιημένο απ' τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της Ουκρανίας και το 19,9% αρκετά ικανοποιημένο. Το 16,6% είναι λίγο ικανοποιημένο ενώ το 46,9% δηλώνει πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο.

Στο ζήτημα, εξάλλου, της αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία επιβεβαιώνεται η συντριπτική καταδίκη της κυβερνητικής απόφασης. Συνολικώς, μόλις το 27% έχει θετικές γνώμες, ενώ χαμηλό είναι και το ποσοστό των θετικών γνωμών για την πρόσκληση στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος μίλησε σήμερα στην ελληνική Βουλή, καθώς το 55% εκφέρει αρνητικές γνώμες έναντι του 38% των θετικών.

Πηγή cnn.gr

Σχόλιο Ιστοσελίδας

Φυσικά και δεν είναι ικανοποιητικά αυτά τα νούμερα. Περιμένουμε το ποσοστό της κυβερνητικής παράταξης να πέσει ακόμα περισσότερο...