14 Απριλίου 2022

14/4/2022. ΠΑΟΚ - ΜΑΡΣΕΪΓ 0 - 1


Στην προσπάθειά του ο ΠΑΟΚ να κάνει σήμερα το βράδυ ακόμα ένα βήμα προς το όνειρο, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε καθώς έχασε απ' την Μαρσέιγ, μέσα στο γεμάτο παλμό γήπεδο της Τούμπας, με σκορ 1 - 0 (είχε ηττηθεί και στο πρώτο παιχνίδι 2 - 1).

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε με διάθεση το ματς κι αν οι παίχτες της είχαν περισσότερη ψυχραιμία και λιγότερο άγχος θα είχαν σκοράρει, κι όχι μόνο μια φορά. Μετά την αρχική υπεροχή (αλλά και δυστοκία) του ΠΑΟΚ, οι Γάλλοι άρχισαν να ισορροπούν και μετά το 25' βγήκαν περισσότερο μπροστά. Έτσι, στο 34' άνοιξαν το σκορ. Έγινε από πλευράς γηπεδούχων ένα λάθος στο κέντρο, ακολούθησε και μια ολιγωρία στην άμυνα, κι ο Παγιέτ, που δέχτηκε μια συρτή σέντρα απ' τα δεξιά του Γκεντουζί, νίκησε τον Πασχαλάκη κι έκανε το 0 - 1.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο ΠΑΟΚ μπήκε μουδιασμένος, χωρίς το σθένος του πρώτου μέρους. Απ' την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι είχαν τις στιγμές που απείλησαν. Όσο περνούσαν τα λεπτά, η ελληνική ομάδα έδειχνε πως αδυνατούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αλλά και των προσδοκιών της. Κάποιες ευκαιρίες που δημιούργησε στα τελευταία λεπτά, δε στάθηκαν ικανές ν' αποτρέψουν το επερχόμενο. Το σφύριγμα του διαιτητή, που σήμανε και τη λήξη, δεν ήταν τίποτ' άλλο απ' το επισφράγισμα της άτονης παρουσίας του ΠΑΟΚ.

Η υπέρβαση (το ακριβώς αντίθετο της ηττοπάθειας) που απαιτείται στους αγώνες της Ευρώπης, απόψε, δεν έγινε. Και δε φταίμε εμείς που δεν την είδαμε... Ο καθένας που θέλει να φτάσει (πιο) ψηλά, το δείχνει... Συμπέρασμα; Φυσιολογικός αποκλεισμός!

Σε δυο πράγματα εστίασε η ιστοσελίδα ως τα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης:

1) Η υπερβολική, μέχρι εκνευρισμού, ψυχραιμία του τερματοφύλακα της Μαρσέιγ, Μανταντά. Αρκετές φορές βγήκε εκτός εστίας, λες κι αγωνιζόταν ως στόπερ! Σε κάποιες στιγμές, μάλιστα, οι παίχτες του ΠΑΟΚ προσπάθησαν με μακρινά σουτ να τον «κρεμάσουν».
2) Οι φίλαθλοι τραγουδούσαν και μετά το αρνητικό γι' αυτούς αποτέλεσμα! Παθιασμένη η Τούμπα για άλλη μια φορά!