14 Απριλίου 2022

ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας Και Κοινωνικών Υποθέσεων πραγματοποιούν οργανώσεις συνταξιούχων. Όπως αναφέρεται σε υπόμνημά τους, οι περικοπές που υπέστησαν οι συνταξιούχοι τα προηγούμενα χρόνια είναι συντριπτικές!

«Οι μειώσεις στις συντάξεις, κύριες, επικουρικές, στο ΕΚΑΣ, στα δώρα, στην υγεία, στα φάρμακα, στις κοινωνικές παροχές, έχουν δημιουργήσει στη ζωή μας ανυπέρβλητα προβλήματα επιβίωσης» επισημαίνουν χαρακτηριστικά. Τονίζουν δε ότι, εδώ κι αρκετό καιρό, «η κατάστασή τους γίνεται ακόμη πιο τραγική, λόγω της ακρίβειας, που τους αφαιρεί ακόμη 2 συντάξεις το χρόνο».

Μεταξύ άλλων οι οργανώσεις σημειώνουν ότι διεκδικούν τα εξής:

* Αυξήσεις σ' όλες τις συντάξεις, με κατώτερη σύνταξη τα 650 ευρώ, τα δώρα τους, τα αναδρομικά του 11μήνου των ετών 2015 - 2016 σ' όλους τους συνταξιούχους, στις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα, αφορολόγητα.
* Το ψηφισμένο 0,5% του ΑΕΠ για τα έτη 2020 - 2022.
* Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
* Να σταματήσουν οι ανατιμήσεις με άμεσες μειώσεις στις τιμές στα βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα και την ενέργεια.
* Ν' αποδοθούν άμεσα οι συνδρομές που παρακρατούνται απ' τους συνταξιούχους για τις ανάγκες των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.

Πηγή documentonews.gr

Σχόλιο Ιστοσελίδας

Αναμφίβολα, έχουμε να κάνουμε με μια άκρως ανάλγητη και κυνική κυβέρνηση που δεν υπολογίζει τίποτα, απολύτως τίποτα! Για ποιο λόγο να διαφοροποιήσει την πολιτική της και να σεβαστεί την τρίτη ηλικία; Λέμε τώρα... Το θέμα είναι να μην ενθρονίζουμε σε κυβερνητικούς θώκους σαθρούς πολιτικούς σχηματισμούς! Γιατί, οι διαμαρτυρίες που ακολουθούν μετά είναι άνευ σημασίας, εξορισμού μάταιες και, κατ' επέκτασιν, χαμένες...