15 Απριλίου 2022

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΣΤΥΓΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Οργή έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ αστυνομικής βίας στην πόλη Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν, όταν λευκός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε το νεαρό Αφροαμερικανό, Πάτρικ Λόγια.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το υλικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας απ' την κάμερα που έχει το περιπολικό, την κάμερα σώματος που είχε πάνω του ο αστυνομικός κι από μια κάμερα ασφαλείας σε παρακείμενο σπίτι, ο αστυνομικός αρχικά ρώτησε το Λόγια αν μιλάει αγγλικά. Αμέσως, προέκυψε μεταξύ τους διαμάχη όπου ο πρώτος προσπάθησε ν' ακινητοποιήσει το δεύτερο.

Ακολούθησε ολιγόλεπτο κυνηγητό, με τον αστυνομικό να επιχειρεί να συλλάβει το Λόγια επειδή οδηγούσε όχημα με άλλες πινακίδες από αυτές που έχει το σύστημα.

Λίγο αργότερα, ο αστυνομικός εμφανίζεται να πυροβολεί εξ επαφής στο κεφάλι τον 26χρονο Λόγια, εκτελώντας τον ουσιαστικά επειδή έφερε αντίσταση στη σύλληψή του!

Ο Λόγια, πολίτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ κι εγκαταστάθηκε στην πόλη του Γκραντ Ράπιντς της πολιτείας του Μίσιγκαν, με πληθυσμό 200.000 κατοίκων. Είχε 2 κόρες και 5 συγγενείς που έμεναν στην ίδια πόλη.

Όπως αναμενόταν, το περιστατικό ξύπνησε μνήμες απ' τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ το 2020 και πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους της κοινότητας των Αφρομερικάνων και του αντιφασιστικού κινήματος γενικότερα, μ' εκατοντάδες διαδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα ανά την αμερικανική επικράτεια, με κυρίαρχο το σύνθημα οι «ζωές των μαύρων μετράνε».

«Ακόμη ένας μαύρος πέθανε στα χέρια της αστυνομίας κι ο αστυνομικός σ' αυτό το βίντεο πρέπει να λογοδοτήσει», κατήγγειλε η Εθνική Ένωση για την Προώθηση των Εγχρώμων (NAACP) σε σχετική ανακοίνωσή της μετά τη δολοφονία του Λόγια.

Υπολογίζεται πως μόνο το 2021, 200 Αφροαμερικανοί έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, σύμφωνα με τον ιστότοπο καταγραφής της αστυνομικής βίας, Mapping Police Violence.

Πηγή documentonews.gr

Σχόλιο Ιστοσελίδας

Σήμερα καταδικάζουμε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως Γενοκτονία και καλά κάνουμε. Γενοκτονία, όμως, έχουμε και σε περιοχές που δεν υπάρχει πόλεμος, κι αυτό, αν το δούμε μέσα απ' το σωστό πρίσμα και τις σωστές αναλογίες, είναι ακόμα πιο κατακριτέο! Κι εδώ είναι που συμβαίνει το εξής εξοργιστικό! Στις περιπτώσεις αυτές (όταν πρόκειται για Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή), τα περισσότερα κράτη τηρούν σιγήν ιχθύος...

Όπως και να 'χει, τα λίγα δευτερόλεπτα του βίντεο αρκούν για να μας παρουσιάσουν ΟΛΗ ΤΗ ΦΡΙΚΗ!... Εντάξει, κι εδώ φταίει ο Πούτιν... Κι ο Μπάιντεν; Τι, όχι;