13 Απριλίου 2022

ΠΙΘΑΝΟΣ ΕΝΑΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ


Για την πιθανότητα σεισμού ακόμα και 6 Ρίχτερ στη Θήβα, προειδοποιεί ο διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μελετώντας το πλήθος των στοιχείων που προκύπτουν απ' την έξαρση σεισμικότητας στη Θήβα.

«Έχει χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου ήδη απ' το περασμένο καλοκαίρι, όταν η επιτροπή σεισμικού κινδύνου αποτελούμενη από 20 επιστήμονες ομόφωνα και τον Ιούλη και το Σεπτέμβρη του 2021 είπε ότι ενδέχεται να γίνει ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή και πάρτε επειγόντως μέτρα. Επανέλαβα πρόσφατα την άποψη αυτή πιο επικαιροποιημένη έχοντας πιο πολλά στοιχεία απ' ότι το καλοκαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ΣΚΑΙ.

«Το ενδεχόμενο ενός ισχυρότερου σεισμού απ' αυτούς που έχουν γίνει μέχρι τώρα – ο μεγαλύτερος είναι 4,6 – είναι ανοιχτό. Στη σεισμολογία δε μπορούμε να έχουμε βεβαιότητες, απ' τη στιγμή, όμως, που το ενδεχόμενο είναι ανοιχτό, λέμε ότι η περιοχή βρίσκεται σε περίοδο αυξημένου σεισμικού κινδύνου γι' αυτό κι επανέρχομαι κι υπενθυμίζω αυτό που όλοι οι συνάδελφοι έχουν πει ότι πρέπει να ληφθούν κι άλλα μέτρα απ' τις τοπικές αρχές, ώστε, αν έρθει, να βρει την ευρύτερη περιοχή κάπως προετοιμασμένη» συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Πηγή documentonews.gr