08 Απριλίου 2022

ΕΧΑΣΕ ΣΤΗ ΜΑΡΣΕΙΓ 2 - 1 ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Ο ΠΑΟΚ


Ανοιχτός είν' ο δρόμος της πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League, καθώς ηττήθηκε με 2 - 1 απ' τη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ, οπότε όλα θα κριθούν σε μια βδομάδα στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος έχανε 2 - 0 αλλά το γκολ του Ελ Καντουρί του δίνει αυξημένες πιθανότητες να φτάσει στους «4» της διοργάνωσης.

Στο πρώτο λεπτό ο Πασχαλάκης μπλόκαρε σουτ του Μακαμπού ενώ το σκορ άνοιξε στο 13'. Η Μαρσέιγ πίεσε, γύρισε τη μπάλα έξω απ' την περιοχή του Δικέφαλου, ο Παγέτ πάσαρε στον Ζέρσον ο οποίος ήταν στο όριο του οφσάιντ και με σουτ έκανε το 1 - 0.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι, κράτησε μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φτάσει στην ισοφάριση. Σταδιακά υποχώρησε κι οι γηπεδούχοι έψαξαν χωρίς άγχος για το 2 - 0.

Στο 27' σουτ του Παγέτ έξω απ' την περιοχή έφυγε άουτ και στο 30' οι Γάλλοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ. Ο Αουγκούστο έκανε λάθος γύρισμα προς το κέντρο άμυνας της ομάδας του, ο Ουντέρ βρέθηκε απέναντι απ' τον Πασχαλάκη, ο οποίος με τα πόδια αποσόβησε τον κίνδυνο.

Στο 37' ο Παγέτ πέρασε εξαιρετική πάσα στον Μπακαμπού που βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, ωστόσο πριν σουτάρει, του έκλεψε την μπάλα ο Κρέσπο.

Η Μαρσέιγ έκανε το 2 - 0 στο 45' μ' ένα πανέμορφο γκολ. Ο Ουντέρ εκτέλεσε κόρνερ στέλνοντας την μπάλα έξω απ' την περιοχή στον Παγέτ, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό, τεχνικό σουτ κι έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «γάμα» της εστίας του Πασχαλάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε ως αλλαγή ο Ελ Καντουρί, ο οποίος μείωσε το σκορ στο 48' κι έβαλε και πάλι την ομάδα του στο κυνήγι ενός θετικού αποτελέσματος. Ο Αουγκούστο έκλεψε την μπάλα, ο Ζίβκοβιτς με τακουνάκι έστρωσε την μπάλα στον Ελ Καντουρί κι αυτός με σουτ μέσα απ' την περιοχή νίκησε τον Μανταντά (2 - 1).

Στο 58' ο ΠΑΟΚ με ανεβασμένη την ψυχολογία έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Αουγκούστο πέρασε στην καρδιά της άμυνας της Μαρσέιγ πάσα «πάρε - βάλε» στον Ακπομ που έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα βγήκε ελάχιστα άουτ.

Στο 68' ο Παγέτ βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή αλλά πλάγια και το σουτ του κατέληξε άουτ. Στο 74' ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις σε διαδοχικές προσπάθειες των Γκεντουζί και Σαλιμπά.

Ο Πολωνός διαιτητής Σίμον Μαρτσίνιακ απέβαλε στο 93' τον Ζέρσον ενώ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Καμαρά, Ντιένγκ, Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ. Κίτρινη αντίκρισε κι ο προπονητής της Μαρσέιγ Χ. Σαμπαόλι, ο οποίος στη ρεβάνς δε θα καθίσει στο πάγκο.

Πηγή documentonews.gr