16 Απριλίου 2022

ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΤΣΙΠΑ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ


Ένα βήμα μακριά απ' την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου Μάστερς της καριέρας του βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του επί του Γερμανού Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον ημιτελικό του «χωμάτινου» Μόντε Κάρλο: 6 - 4, 6 - 2 σε 1 ώρα και 15 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς έπιασε εκπληκτική απόδοση απέναντι στον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο, έχοντας μετά από καιρό στο πλευρό του τον πατέρα και προπονητή του, Απόστολο.

Στον κυριακάτικο τελικό (15.30) στο Μονακό, ο Τσιτσιπάς θ' αναμετρηθεί με το φορμαρισμένο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, που νίκησε το Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 6 - 4, 6 - 7 (2), 6 - 3. O Ισπανός Φοκίνα, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, βρίσκεται στο νούμερο 46 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η περσινή κατάκτηση του Τσιτσιπά στο ίδιο Όπεν του Μόντε Κάρλο είναι η μοναδική σε τουρνουά Μάστερς στη μέχρι τώρα σταδιοδρομία του. Το συνολικό ρεκόρ του σε τελικούς είναι 7 νίκες, 11 ήττες. Ο Έλληνας τενίστας παραμένει στο νούμερο 5 του Κόσμου ενώ ο Ζβέρεφ βρίσκεται 2 σκαλοπάτια πιο ψηλά.

Πηγή documentonews.gr