13 Απριλίου 2022

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΩΤΗ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Στην εγχώρια αγορά ενέργειας εισέρχεται η Σουηδική Hexicon, εξειδικευμένη εταιρεία στην πλωτή αιολική ενέργεια, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιούργησε μαζί με την ελληνική επενδυτική εταιρεία ΕΑΜΑΑ την κοινοπραξία Hexicon Power SA που θ' αποτελέσει το όχημα για την έναρξη της ανάπτυξης πλωτών υπεράκτιων αιολικών έργων στα ανοικτά των ελληνικών ακτών.

«Η Ελλάδα έχει σημαντικές προοπτικές για την ανάπτυξη θαλάσσιων αιολικών πάρκων, καθώς το αιολικό δυναμικό της είναι απ' τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Γι αυτό κι η εταιρεία μας θέλει ν' αξιοποιήσει το νέο νομικό πλαίσιο για την υπεράκτια αιολική ενέργεια που αναμένεται φέτος. Αυτή είναι μια σημαντική στρατηγική κίνηση για εμάς. Βλέπουμε μεγάλες ευκαιρίες στην Ελλάδα καθώς η κυβέρνηση της χώρας κινείται δυναμικά για να προωθήσει τη μετάβαση απ' τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε ο Marcus Thor, Διευθύνων Σύμβουλος της Hexicon.

Τα δυο επιχειρηματικά μέρη θα συνεργαστούν στενά για ν' αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ισχυρές προοπτικές της χώρας μας για υπεράκτια αιολική ενέργεια. Η σύμπραξη αυτή θα υποστηρίξει την πράσινη μετάβαση της Ελλάδας και θα τη βοηθήσει να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για τη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου και την υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον μορφών ενέργειας.

Πηγή el.gr