07 Ιανουαρίου 2022

ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ VAN ΟΙ CITROEN, PEUGEOT ΚΑΙ OPEL


Παρελθόν αποτελούν οι βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των μεσαίων επιβατικών βαν των Peugeot, Citroen και Opel. Σε επίσημη ανακοίνωσή τους με ξεχωριστά δελτία Τύπου κι οι τρεις εταιρείες που ανήκουν στον Όμιλο Stellantis, από τώρα και στο εξής θα διαθέτουν μόνο αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά βαν στην Ευρωπαϊκή αγορά. Ο βασικός λόγος για την παραπάνω απόφαση είναι η μείωση των εκπομπών ρύπων κι η διασφάλιση της μελλοντικής βιωσιμότητας αυτών των μοντέλων.

Η απόφαση που αναφέρθηκε ανωτέρω αφορά τις επιβατικές εκδόσεις ελαφρών επαγγελματικών βαν, αν κι οι επαγγελματίες ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να παραγγέλνουν τις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όπως κι οι αγοραστές στις περισσότερες χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου (που μοιράζονται τους ίδιους κανόνες εκπομπών ρύπων), συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας και των Βαλκανίων. Τα μοντέλα που αφορούν είναι τα Citroen Berlingo (εικονίζεται στη φωτογραφία), Jumpy Combi/SpaceTourer, Opel Combo Life, Vivaro/Zafira Life και Peugeot Rifter, Expert/Traveller.

Τα επιβατικά βαν είχαν σημαντικές πωλήσεις το 2021. Το Berlingo ήταν το δεύτερο σε πωλήσεις φορτηγάκι πάνω στην πλατφόρμα επιβατικών αυτοκινήτων (με 26.179 μονάδες μέχρι το Νοέμβρη, σύμφωνα με την JATO Dynamics), πίσω απ' το Volkswagen Caddy (28.502 πωλήσεις) και μπροστά απ' το Peugeot Rifter (22.490 πωλήσεις). Η Opel κατέγραψε 12.929 πωλήσεις του Combo. Το Zafira κατέγραψε 9.338 πωλήσεις μέχρι το Νοέμβρη, το Traveler 7.319 και το SpaceTourer 5.820.

Πηγή autoagora.gr