30 Ιανουαρίου 2022

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ


Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η τεράστια κινητοποίηση των φορτηγατζήδων στον Καναδά (50.000 φορτηγά κι αμέτρητοι πολίτες), που έχει εξελιχθεί σε λαϊκή εξέγερση έξω απ' το κοινοβούλιο της Οττάβα. Όπως μεταδόθηκε νωρίτερα σήμερα, ο Καναδός Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό κι η οικογένειά του έχουν φυγαδευτεί και βρίσκονται σε άγνωστη τοποθεσία, υπό τον φόβο των επεισοδίων!

Την ίδια στιγμή, στα πρότυπα του Καναδά, γίνεται ξεσηκωμός και στη Νέα Ζηλανδία, όπου χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν κατά των περιοριστικών μέτρων και της υποχρεωτικότητας.

Ακόμα κι οι Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού για να διαδηλώσουν μπροστά στα γραφεία της Pfizer!

Και στην Ολλανδία, όμως, φορτηγατζήδες ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, ενώ τα βίντεο με τις πρώτες αντιδράσεις προκαλούν ανησυχία στις Ολλανδικές Αρχές.

Οι εξελίξεις στον Καναδά φαίνεται ότι είναι το αποκορύφωμα του «Κονβόι Προς Την Ελευθερία», της κίνησης των οδηγών φορτηγών να κινηθούν μαζικά προς την πρωτεύουσα με τα οχήματα τους, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού τους. Η συγκεκριμένη απόφαση τους υποχρεώνει, όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών επιστρέφοντας στη χώρα, στερώντας τους την ικανότητα να εργαστούν. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, αφήνοντας τα ράφια των καταστημάτων χωρίς προϊόντα.

Η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των οδηγών φορτηγών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα για τον κορονοϊό κρίνονται ως υπερβολικά από πολύ μεγάλη μερίδα των πολιτών.

Πηγή newsbreak.gr

Σχόλιο Ιστοσελίδας

Ο κόσμος αρχίζει σιγά σιγά και «ξυπνάει απ' το λήθαργο» κι αυτό το παρήγορο γεγονός το βλέπουμε να παίρνει σάρκα και οστά σε διάφορες χώρες! Δεν αρκεί όμως αυτό! Αναμένουμε αντιδράσεις απ' όλο τον πλανήτη! Τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε για την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ μετάβαση προς την ελευθερία! Ωστόσο, είμαστε, σε καλό δρόμο! Χαιρετίζουμε όλες αυτές τις κινήσεις!... Και περιμένουμε!...