28 Ιανουαρίου 2022

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ


Στο αρμόδιο Δικαστήριο βρίσκεται πλέον η πρώτη αγωγή από οδηγό που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό για περισσότερες από 16 ώρες, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας. Στην αγωγή της η οδηγός δεν αποδέχεται το ποσό συμβιβασμού των 2.000 ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, έπειτα από παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Διεκδικεί, λοιπόν, να της επιδικασθεί χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη ύψους 10.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων, η οδηγός επικαλείται αφενός την τεράστια ταλαιπωρία που βίωσε κι αφετέρου το γεγονός ότι χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση αυτό το δρόμο. Υποστηρίζει, δηλαδή, ότι όλ' αυτά τα χρόνια έχει καταβάλει υπέρογκα ποσά για διόδια, γι' αυτό κι ανέμενε απ' τις αρμόδιες εταιρείες να είναι έτοιμες να παράσχουν εξίσου υψηλές υπηρεσίες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ο δικηγόρος της ενάγουσας δήλωσε ότι η εντολέας του έχει την άποψη ότι η ηθική βλάβη που βίωσε δε μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο με το ποσό των 2.000 ευρώ αποζημίωσης το οποίο ανακοινώθηκε απ' την Αττική Οδό και προέκυψε με την παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

Εξάλλου, ούτε η ενάγουσα αλλά ούτε κι ο ίδιος ο δικηγόρος, θεωρούν ότι η εταιρεία κι ο Πρωθυπουργός δεν είναι αρμόδιοι να ορίσουν μονομερώς το ύψος της χρηματικής ικανοποίησης που δικαιούται ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης υφίσταται ζημία από πράξεις ή παραλείψεις οποιουδήποτε. Αντιθέτως, ισχυρίζονται πως μόνα αρμόδια είναι τα Ελληνικά Δικαστήρια και σ' αυτά αποφάσισαν να προσφύγουν ως μόνη αρμόδια αρχή για την αποτίμηση της ζημίας και της ηθικής βλάβης που υπέστη η ενάγουσα.

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη γίνεται καθαρά για λόγους ηθικής τάξης καθώς η ενάγουσα δεν έχει ανάγκη ούτε ελεημοσύνης ούτε δώρων από οποιονδήποτε. Οπότε, αν ζημιώθηκε και πόσο, θέλει να το αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης κι όχι οποιοσδήποτε άλλος.

Πηγή el.gr

Σχόλιο Ιστοσελίδας

Η Ιστοσελίδα προσυπογράφει την κίνηση αυτή κι εκφράζει την προσδοκία να υπάρξουν σύντομα κι άλλοι που θα πράξουν ομοίως.