06 Ιανουαρίου 2022

ΤΑ 10 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


Τα ηλεκτρικά και crossover κυριαρχούν στις φετινές επιλογές μας, οι οποίες αντανακλούν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις τάσεις της εποχής.

Μπορεί να απέχουμε ακόμη σχεδόν μια δεκαετία απ' το ορόσημο που έθεσε η κυβέρνηση για την πώληση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εντούτοις ήδη τα μισά απ' τα φετινά μας Αριστεία είναι αμιγώς ηλεκτρικά ή προσφέρονται και σε ηλεκτροκίνητη εκδοχή.

Μπορεί η αναλογία αυτή να απέχει παρασάγγας απ' τις σημερινές προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού, ας θυμηθούμε όμως αντίστοιχα την εποχή που οι κατασκευαστές άρχισαν να μας βομβαρδίζουν με υπερυψωμένες κατασκευές, και σήμερα αυτές έχουν κατακτήσει όλες τις κατηγορίες. Το αποτέλεσμα είναι ότι 9 απ' τις 10 επιλογές μας για το 2021 ανήκουν στην κατηγορία των crossover.

Αν κάποιος, λοιπόν, ήθελε να κάνει μια διαπίστωση μέσα απ' τη νέα αυτή πραγματικότητα, αυτή θα ήταν ότι η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε θέση να μας προσφέρει συναρπαστικές κατασκευές, ανεξαρτήτως κατηγορίας αμαξώματος, αλλά και της τεχνολογίας κάτω απ' το καπό των αυτοκινήτων.

Η φετινή φωτογράφιση των Αριστείων μας πραγματοποιήθηκε στο παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας (σχετική η φωτογραφία), η οποία έχει ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023. Η Ιστοσελίδα παραθέτει τα μοντέλα ονομαστικά (υπάρχει μεγαλύτερη ανάλυση στην πηγή):

* Opel Mokka
* Hyundai i20 N
* Citroen C4 C-Cross
* Nissan Qashqai
* Mercedes EQA 250
* Skoda Enyaq iV 60
* Cupra Formentor 310 VZ
* Jaguar E-Pace P300e
* Ford Mustang Mach-E
* Tesla Model Y

Πηγή 4troxoi.gr