13 Ιανουαρίου 2022

ΓΑΛΛΙΑ: ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΠΑΣΟ


Η Γαλλική Γερουσία ενέκρινε νωρίς σήμερα το πρωί την τροποποιημένη εκδοχή ενός σχεδίου νόμου το οποίο μετατρέπει το ισχύον υγειονομικό πάσο σ' ένα αυστηρότερο «εμβολιαστικό πάσο». Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε στις 2:30 σήμερα τα ξημερώματα με 249 ψήφους υπέρ, 63 κατά και 26 αποχές. Θα υπάρξουν, ωστόσο, κι άλλες συνεδριάσεις.

Με βάση το νομοσχέδιο, οι Γάλλοι πολίτες θα πρέπει να προσκομίζουν εμβολιαστικό πάσο για να τους επιτρέπεται η πρόσβαση στα εστιατόρια, τα μπαρ, τους πολιτιστικούς χώρους ή τα διαπεριφερειακά μέσα μαζικής μεταφοράς. Το αρνητικό διαγνωστικό τεστ δε θα επαρκεί πλέον παρά μόνο για την πρόσβαση στις δομές υγείας και τις υπηρεσίες.

Ο Μακρόν και τα μέλη του κυβερνώντος κόμματός του La Republique En Marche έχουν εντείνει την εκστρατεία τους απ' την αρχή της χρονιάς εναντίον των ανεμβολίαστων για τον κορονοϊό. Ως γνωστόν, ο πρόεδρος είχε δηλώσει πρόσφατα ότι θέλει να κάνει «τη ζωή δύσκολη» στους ανεμβολίαστους ώστε ν' αναγκαστούν να εμβολιαστούν.

Πηγή el.gr

Σχόλιο Ιστοσελίδας

Η Ιστοσελίδα εκφράζει για πολλοστή φορά την αντίθεσή της. Αν στην προσπάθεια ν' αντιμετωπιστεί μια νόσος (όσο επικίνδυνη κι αν είναι) υιοθετούνται ακόμα πιο νοσηρές συμπεριφορές που καταληκτικά προσβάλλουν τ' ανθρώπινα δικαιώματα κι ιδανικά, τότε ο μόνος δρόμος για την ανθρωπότητα που ανοίγεται μπροστά είναι αυτός που οδηγεί στο Σκοταδισμό!... Φυσικά και πίσω απ' όλ' αυτά κρύβεται η χειραγώγηση μαζών κι η εξυπηρέτηση συμφερόντων!...