05 Ιανουαρίου 2022

ΟΙ 12 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΜΠΟΡΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Για 12.500 Teu η Maersk διατήρησε την πρωτιά το 2021 ως η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο απ' την MSC που παραμένει δεύτερη, όχι όμως για πολύ σύμφωνα με την Alphaliner.

Συγκρίνοντας στον εικονιζόμενο πίνακα το στόλο των 12 μεγαλύτερων εταιρειών σ' αυτό το πολύ ενδιαφέρον έτος, η Alphaliner επισημαίνει ότι η MSC περιλαμβάνεται στις εταιρείες που ξεχώρισαν το 2021 καθώς υλοποίησε ένα μαραθώνιο εξαγορών πλοίων από «δεύτερο χέρι» σε περισσότερες από 100 συμφωνίες αγοράς, αυξάνοντας τον στόλο της σε Teu κατά 10,7%. Αποτέλεσμα αυτής της επέκτασης είναι να υπολείπεται μόλις 2.500 Teu απ' την Maersk, την πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία.

Η Maersk, ο δανέζικος ναυτιλιακός γίγαντας, πρόκειται να χάσει την πρώτη θέση απ' την MSC εντός του πρώτου τριμήνου του 2022 μόλις ολοκληρωθούν και τυπικά, όλες οι επεκτατικές κινήσεις της Ιταλοελβετικής εταιρείας της Οικογένειας Απόντε.

Πάντως υπήρξαν κι άλλες ναυτιλιακές εταιρείες μεταξύ των 12 μεγαλύτερων που αύξησαν τον στόλο τους, όπως προκύπτει απ' τον παραπάνω πίνακα της Alphaliner, ενώ τρεις έχασαν μεταφορική ικανότητα και συγκεκριμένα οι Cosco, ONE και PIL.

Πηγή in.gr