14 Ιανουαρίου 2022

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ


Τα βήματα για την έξοδο της διεθνούς κοινότητας απ' την πανδημία του κορονοϊού αναλύει ο Γερμανός ιολόγος - επιδημιολόγος και πρώην μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Κλάους Στερ, όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο «n-tv». Άποψή του είναι ότι, τουλάχιστον στη χώρα του, δεν έχει νόημα η ιχνηλάτηση επαφών των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kölner Stadt - Anzeiger», μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο εξόδου... Η καλύτερη έξοδος απ' την πανδημία θα ήταν πρώτα να εμβολιαστείτε κατά της νόσου Covid κι εν συνεχεία να μολυνθείτε. Έτσι θα επιτευχθεί αυτό που λέμε μακροχρόνια ανοσολογική προστασία... Άλλωστε, αυτή η πανδημία, με την έναρξη του καλοκαιριού, θα έχει σχεδόν τελειώσει. Τότε, μία λοίμωξη από κορονοϊό, θα είναι συγκρίσιμη με άλλες ασθένειες του αναπνευστικού, όπως η γρίπη.»

Ο Στερ θεωρεί ότι η πανδημία εξελίσσεται προς αυτή την κατεύθυνση επειδή όλο και περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται απ' τον κορονοϊό κι ότι σταδιακά μειώνεται κι η επιβάρυνση στα νοσοκομεία.

Πηγή el.gr