06 Ιανουαρίου 2022

ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ H ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ


Το ανατολικό τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας, βορείως της Ναυπάκτου κι ανάμεσα στη λίμνη Τριχωνίδα και τη Φωκίδα, καταλαμβάνουν τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας, που είναι διεσπαρμένα σε κατάφυτους ορεινούς όγκους.

Δάση από βελανιδιές, έλατα, οξιές, καρυδιές, καστανιές και πλατάνια, κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά, ο ποταμός Εύηνος κι η μαγευτική Ευηνολίμνη, μονοπάτια σε ρεματιές και δασικοί δρόμοι σε τοπία εκπληκτικής ομορφιάς συνθέτουν την εικόνα μιας περιοχής που αποτελεί πόλο έλξης για τους φυσιολάτρες και προσφέρεται για δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού (καγιάκ και ράφτινγκ στον Εύηνο, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία κ.ά.).

Ένα νοητό τρίγωνο που σχηματίζουν στο χάρτη της περιοχής τα χωριά Άνω - Κάτω Χώρα, Πλάτανος και Σίμος θα μας βοηθήσει να προσεγγίσουμε καλύτερα τους υπόλοιπους οικισμούς της Ορεινής Ναυπακτίας και ν' ανακαλύψουμε τις κρυμμένες ομορφιές της.

Η Ιστοσελίδα αναφέρει αυτές τις ομορφιές επιγραμματικά (θα τις βρείτε πιο αναλυτικά στην πηγή):

Η Άνω Χώρα (εικονίζεται στην πρώτη φωτογραφία) κι η Κάτω Χώρα, η Ελατού, η Αμπελακιώτισσα, τα Κρυονέρια, η Τερψιθέα, η Λιμνίτσα, ο Πλάτανος, ο Εύηνος με το τοξωτό γεφύρι της Αρτοτίβας στις όχθες του (εικονίζεται στη δεύτερη φωτογραφία) κι ο Σίμος...

Πηγή in.gr