28 Ιανουαρίου 2022

R - N - M: «ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» ΜΕ 35 ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ


Τα πλάνα εξηλεκτρισμού για την επόμενη 8ετία ανακοίνωσε η Συμμαχία Renault - Nissan - Mitsubishi (R - N - M) με μπαράζ δεκάδων ηλεκτρικών μοντέλων ως το 2030.

Μια απ' τις σημαντικότερες συμμαχίες στον κόσμο των τεσσάρων τροχών είναι η R - N - M, η οποία σύμφωνα και με τη στρατηγική των 3 εταιρειών που παρουσιάστηκε επίσημα, θα αποφέρει, ούτε λίγο ούτε πολύ 35 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στα επόμενα 8 χρόνια.

Με μια κοινή επένδυση μαμούθ της τάξης των 23 δισ. ευρώ, εντός της επόμενης 5ετίας, τα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα θα βασίζονται σε 5 πλατφόρμες, οι οποίες θα αξιοποιηθούν κι απ' τους 3 κατασκευαστές. Η χρήση των κοινών «βάσεων» απ' τις R - N - M αναμένεται παράλληλα ν' αυξηθεί απ' το 60% που βρίσκεται σήμερα σε πάνω από 80% ως και το 2026.

Αυτό αναμένεται να δημιουργήσει τις απαραίτητες οικονομίες κλίμακας για τη Συμμαχία που θα οδηγήσουν και στην πολυπόθητη αύξηση στο περιθώριο κέρδους κάθε κατασκευαστή με στόχο φυσικά την μελλοντική βιωσιμότητα τους.

Οι 5 νέες αυτές πλατφόρμες αντιπροσωπεύουν παράλληλα και το 90% των 35 νέων ηλεκτρικών μοντέλων που θα δούμε ως το τέλος της 10ετίας και θ' αξιοποιηθούν σ' ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών: απ' τα μικρά SUVs και τα ιαπωνικά αυτοκίνητα πόλης (Kei cars) ως τα ελαφριά επαγγελματικά αλλά και τα σπορ μοντέλα που θα παρουσιάσει η κάθε εταιρεία.

Πηγή carandmotor.gr