28 Ιανουαρίου 2022

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ


Η πρόσφατη κακοκαιρία σφυροκόπησε τη χώρα με ακραίες χιονοπτώσεις κατά τόπους, με αποτέλεσμα πολλοί κεντρικοί άξονες της χώρας, όπως η Αττική Οδός, να κλείσουν.

Η ταλαιπωρία των οδηγών ήταν απίστευτη, καθώς πολλοί απ' αυτούς έμειναν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό για πάνω από 20 ώρες, περιμένοντας κάποια βοήθεια.

Καθώς η βοήθεια αργούσε, πολλοί ιδιώτες με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα προσπαθούσαν ν' απεγκλωβίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα αυτοκίνητα και φορτηγά που είχαν παγιδευτεί στην Αττική Οδό. Οχήματα με ιπποδύναμη πάνω από 4.000 κυβικά, με ειδικά λάστιχα κι αμορτισέρ για να μπορούν να τραβήξουν μεγάλο φορτίο διατηρώντας την πρόσφυσή τους στον δρόμο, κατάφεραν ν' απεγκλωβίσουν εκατοντάδες ΙΧ και φορτηγά, πριν έρθει επίσημη βοήθεια απ' την Πολιτεία!

Ένας εκ των πολιτών που κατάφεραν ν' απεγκλωβίσουν τους συνανθρώπους τους που ήταν κολλημένοι στο χιόνι και τον πάγο, είναι ο Νίκος Σκουρής, ο οποίος, γυρνώντας απ' τη δουλειά του, πήρε τη μεγάλη απόφαση να μπει ανάποδα στην Αττική Οδό. Ο ίδιος μαζί με άλλους οδηγούς που είχαν τέτοια ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα, όλοι μαζί άνοιξαν το κομμάτι της Κηφισίας μέχρι το τούνελ της περιφερειακής Υμηττού. Μπήκαν μέσα στο τούνελ και, έχοντας να αντιμετωπίσουν μια υπερβολικά δύσκολη αλλά κι επικύνδινη κατάσταση, κατάφεραν ν' απεγκλωβίσουν πάνω από 200 αυτοκίνητα!

Πηγή iefimerida.gr

Σχόλιο Ιστοσελίδας

Κι η Πολιτεία; Τι έκανε για πολλοστή φορά η Πολιτεία; Είδε την Πολιτεία κανείς;... Σ' αυτή τη χώρα, η βοήθεια έρχεται πάντα από εθελοντές, από ιδιώτες δηλαδή που τους διέπουν αξίες, ποτέ απ' την Πολιτεία!