29 Ιανουαρίου 2022

29/1/2022. ΙΩΝΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2 - 1


Νίκη «χρυσάφι» στην προσπάθειά του ν' αποφύγει τις δυο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, πήρε ο Ιωνικός, επικρατώντας στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League με 2 - 1 του Ατρόμητου, στη Νεάπολη, στο «ντέρμπι της ουράς». Αντίθετα, οι προοπτικές που ανοίγονται για τον Ατρόμητο μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος είναι πλέον εξαιρετικά δυσοίωνες...

Ο Ατρόμητος μπήκε λίγο πιο δυνατά στον αγώνα κι είχε την πρώτη τελική στο 5' με τον Κουλούρη, το σουτ του οποίου μπλόκαρε σταθερά ο Χουτεσιώτης. Στο 19' ο Ιωνικός έφτασε κοντά στο γκολ, όταν από κόρνερ του Άοσμαν, ο Καμπράλ πήρε την πρώτη κεφαλιά, αλλά ο Μάντζης από κοντά έστειλε την μπάλα ψηλά.

Στο 32' ο Ιωνικός - που άρχισε να ανεβάζει «στροφές» μετά το 20' - πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Κάνιας. Ο Μάντζης έκανε γύρισμα μέσα στην περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να βρει Ντάλσιο και Λένις, οι αμυντικοί του Ατρόμητου έδιωξαν κι ο Ισπανός μέσος της νικαιώτικης ομάδας, μ' ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έξω απ' την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1 - 0.

Επτά λεπτά αργότερα (39΄) οι Νικαιώτες έβαλαν και δεύτερο γκολ. Από φάουλ του Άοσμαν και πρώτη κεφαλιά του Μύγα, ο Γιαννιώτης, προδωμένος απ' την αμυντική του γραμμή, απέκρουσε ενστικτωδώς, αλλά ο Λένις καιροφυλαχτούσε κι έκανε το 2 - 0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές του Κόουλμαν άλλαξαν τον Ατρόμητο και μαζί την εικόνα του αγώνα. Όσο κι αν προσπάθησαν, όμως, το μόνο ουσιαστικό που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι (μεταξύ άλλων ευκαιριών είχαν και δοκάρι με το Ναμπί στο 93') ήταν να μειώσουν το σκορ μ' ένα πολύ ωραίο σουτ του Σάλομον στο 62'.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαιτητής στο παιχνίδι ήταν Μαυροβούνιος (Νίκολα Νταμπάνοβιτς).

Πηγή iefimerida.gr (με κάποιες τροποποιήσεις)