13 Ιανουαρίου 2022

ΠΕΝΤΑΘΥΡΟ LADA NIVA


H AvtoVAZ είχε ανακοινώσει ότι θα 'βαζε τέλος στην παραγωγή του 5θυρου Lada Niva το Νοέμβρη του 2021, μετά από 25 χρόνια, το έκανε τελικά ένα μήνα μετά, αλλά την ξεκίνησε και πάλι τις πρώτες μέρες του 2022!

Το θρυλικό κι αδάμαστο ρωσικό off - roader, γνωστό κι ως VAZ - 2131 στις βόρειες χώρες, παραγόταν απαράλλαχτο αδιάλλειπτα απ' το 1996. Η Lada είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στην παραγωγή του, διότι ερχόταν εμπορικά αντιμέτωπο με το γνωστό στη Ρωσία ως Chevrolet Niva (VAZ - 2123) - το νέο, ποιοτικότερο και πιο τεχνολογικά εξελιγμένο πεντάθυρο 4x4 της εταιρείας που στοχεύει ακριβώς στο ίδιο κοινό.

Παρόλ' αυτά, η AvtoVAZ άλλαξε τα πλάνα της διότι φέρεται να δέχθηκε μια μεγάλη παραγγελία για το δημοφιλές της VAZ - 2123. Κι έτσι, έβαλε και πάλι μπροστά τις μηχανές της παραγωγής του στις αρχές αυτού του μήνα, αρχικά με 38 αντίτυπα του πεντάθυρου Niva Legend.

Μάλιστα, απ' όσα έχουν γίνει γνωστά, η ρωσική εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει την παραγωγή τουλάχιστον για όλο το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς που διανύουμε προγραμματίζοντας να κατασκευάζει 40 αντίτυπα τη μέρα.

Στη Ρωσία το πεντάθυρο Lada Niva Legend 5 κοστίζει 793.900 ρούβλια (9.292 Ευρώ) και, παρότι το μήκος του είναι κατά 50 εκατοστά μεγαλύτερο της τρίθυρης έκδοσης, δεν ξεπερνά τα 4,240 μέτρα.

Το κινεί ο κλασσικός και παραδοσιακός ατμοσφαιρικός κινητήρας 1.7 λίτρου βενζίνης, ισχύος 83 ίππων, μέσω μηχανικού κιβωτίου 5 ταχυτήτων και δυνατότητα υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων. Είναι μόνιμα τετρακίνητο, με μπλοκέ κεντρικό διαφορικό.

Πηγή carandmotor.gr