09 Ιανουαρίου 2022

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΔΕΚΑ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΒΡΑΧΩΝ


Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι 30 τραυματίστηκαν μετά την αποκόλληση και την πτώση βράχων που συνέθλιψαν τουριστικά πλεούμενα χθες Σάββατο κοντά σε καταρράκτη, σε λίμνη της νοτιοανατολικής Βραζιλίας η οποία αποτελεί μαγνήτη για τους επισκέπτες της περιοχής, ανακοίνωσαν σήμερα οι διασώστες.

Πελώριο κομμάτι του επιβλητικού όγκου βράχων ξαφνικά αποκολλήθηκε απ' το φαράγγι κι έπεσε πάνω σε σκάφη που έπλεαν στα πράσινα νερά της λίμνης Φούρνας, στην περιοχή Καπιτόλιου, στην πολιτεία Μίνας Ζεράις.

Σε δραματικά αποσπάσματα βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ακούει κανείς τις κραυγές πανικού των τουριστών καθώς ο πελώριος όγκος βράχων πέφτει στο νερό, συνθλίβοντας 3 πλεούμενα.

Πυροσβέστες και δύτες εντόπισαν σήμερα 3 ακόμη πτώματα στη λίμνη, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 10.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, που μοιράστηκε κάποια απ' τα βίντεο του δυστυχήματος μέσω των λογαριασμών του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, εξήρε τις προσπάθειες του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο έσπευσε επιτόπου, διέσωσε θύματα και μετέφερε τραυματίες σε νοσοκομεία.

Στην περιοχή σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες 2 εβδομάδες, κάτι που ενδέχεται να προκάλεσε την αποκόλληση του τμήματος του φαραγγιού.

Πηγή in.gr