31 Ιανουαρίου 2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!


Στις 19 Γενάρη, ο Ρενέ Ρομπέρ, ο Ελβετός φωτογράφος που λάτρεψε την τέχνη του φλαμένκο, είχε βγει για μια απ' τις συνηθισμένες του νυχτερινές βόλτες στο Παρίσι. Ξαφνικά, όμως, ζαλίστηκε κι έπεσε στο χιόνι. Επί εννέα ώρες έμεινε ξαπλωμένος εκεί και κανένας απ' τους περαστικούς δεν σταμάτησε να δει, αν αυτός ο άνθρωπος χρειαζόταν βοήθεια. Μόνο ένας άστεγος ενδιαφέρθηκε για εκείνον, αλλά πλέον ήταν αργά. Ο 85χρονος είχε πεθάνει από υποθερμία, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Μετά το θάνατο του σπουδαίου φωτογράφου έγινε η εξής δήλωση απ' την Ισπανική Πρεσβεία στην Ολλανδία: «Ο θάνατος του Ρενέ Ρομπέρ, που απαθανάτισε με την κάμερά του όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες του φλαμένκο, προκαλεί τη συλλογική μας συνείδηση».

Η σκληρή αλήθεια είναι πως τη μοίρα του Ρομπέρ μοιράζονται, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν απ' τους συλλόγους αστέγων, 600 άτομα κάθε χρόνο στους δρόμους της Γαλλικής πρωτεύουσας. Κι αν ο θάνατος του διάσημου φωτογράφου έχει προκαλέσει σοκ διεθνώς, δεν έχει συμβεί το ανάλογο για όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που έχουν χάσει τη ζωή τους με τον ίδιο ακριβώς φρικτό τρόπο, γεγονός που αποκαλύπτει το πιο σκληρό πρόσωπο των κοινωνιών μας και της εποχής!

Πηγή bovary.gr