26 Φεβρουαρίου 2021

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ


Σε μια δύσκολη εποχή που η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο καθίσταται περισσότερο από αναγκαία, η πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για μια ακόμη εθελοντική αιμοδοσία στέφθηκε από επιτυχία.

Συγκεκριμένα, η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συνεργασία του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, δια της παρουσίας της διευθύντριας, κας Κωνσταντίνας Πανέτα, η οποία συνοδευόταν κι από δύο νοσοκομειακούς ιατρούς. Απ' τις 9:30 το πρωί ως και τη 1 το μεσημέρι, δεκάδες δημότες προσήλθαν στο ισόγειο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας απ' όλες σχεδόν τις περιοχές του Δήμου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 15 μονάδες αίματος, ποσότητα που κρίνεται ικανοποιητική, αν αναλογιστεί κανείς τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας που δεν ευνοούν ιδιαίτερα τέτοιες δραστηριότητες.

Την ευθύνη της όλης διαδικασίας, από πλευράς Δήμου, είχε το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο χρηματοδοτείται απ' το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα  2014-2020».

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών για τον covid - 19 (τήρηση αποστάσεων, εξοπλισμός ατομικής προστασίας, αποστείρωση κ.λ.π.).

Δελτίο Τύπου

Πηγή ilialive.gr/κοινωνία