23 Φεβρουαρίου 2021

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑΣΟΥ «Ο ΓΛΑΥΚΟΣ»


Η εξέλιξη των τεχνολογικών μέσων οδήγησε το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Θάσου, «Ο Γλαύκος», ν' αρχίσει μία εκ βαθέων μελέτη, για τη συλλογή, την καταγραφή και την τεκμηρίωση του αναξιοποίητου αρχειακού υλικού του, με σκοπό την ψηφιακή αρχειοθέτηση και δημοσιοποίηση του. Παλιές φωτογραφίες, αντικείμενα, έγγραφα, παραδοσιακές ενδυμασίες κι ανθρώπινες καταγραφές, αποτυπώνουν την πολυετή ιστορία και τη διαδοχική λειτουργία του πολιτιστικού συλλόγου ως σήμερα.

«Ο σύλλογος θέλοντας να ικανοποιήσει τη νοσταλγία και την αγάπη για τη συνέχιση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων του τόπου, και θέλοντας να πετύχει μ' αυτό τον τρόπο την επαφή, τη γνωριμία και τη σύσφιξη του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον, απευθύνει πρόσκληση σε όσους γνωρίζουν την πολιτιστική διαδρομή του συλλόγου απ' το 1977 και μετέπειτα, ώστε να συνδράμουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, στη συλλογή και τη διάσωση του σπάνιου αρχειακού υλικού. Η αξία του αρχείου ενός πολιτιστικού συλλόγου ως πληροφοριακού πόρου, είναι μοναδική κι ανεκτίμητη, καθώς αποτελεί εργαλείο για τη μελέτη της ιστορίας του τόπου. Τα αρχεία διαμορφώνουν, όχι μόνο τη μνήμη μας, αλλά και την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και τον κόσμο μας», αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν' απευθύνονται στην αντιπρόεδρο του συλλόγου, Θάλεια Μπίτσικα, στο τηλέφωνο 6936742634, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@hotelbluebay.gr και στο μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Κωνσταντίνα Δουβλέτη, στο τηλέφωνο 6936714589, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: konstans01@yahoo.gr.

Πηγή k-tipos.gr