11 Φεβρουαρίου 2021

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ


Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και με τη στήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου υλοποιούν δράσεις για την ψυχοκοινωνική στήριξη των κατοίκων του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν στις 22 Φλεβάρη 2021, θα υλοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και θα περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

Ατομική και ομαδική συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη ή και συμβουλευτική για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Η υποστήριξη παρέχεται μέσα από ατομικές συνεδρίες από έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, επιστημονικούς συνεργάτες του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Εργασιακή συμβουλευτική / καθοδήγηση

Ομάδα έμπειρων επαγγελματιών θα υποστηρίξει τους ενδιαφερόμενους με στόχο την ένταξη ή την επανένταξη τους στην εργασία.

Σχολές γονέων

Ομάδα έμπειρων ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών θα συντονίσουν ομάδες των 12-15 ατόμων, με εβδομαδιαίες συναντήσεις, στις οποίες οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν συμβουλευτική υποστήριξη με στόχο την ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι δημότες και δυνητικά ωφελούμενοι του Δήμου Αγίου Νικολάου να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε μια απ' τις παραπάνω δράσεις με τους παρακάτω τρόπους:

ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αγίου Νικολάου: 28410 21866 – 22558
Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας, ΕΛΜΕΠΑ 2810 379516, 379528, 379241
Με αποστολή γραπτού μηνύματος στο Email. lahers@hmu.gr
Mε ηλεκτρονικό αίτημα στη διεύθυνση: http://moodle.seyp.teicrete.gr/reg/

Προθεσμία λήξης υποβολής αιτήσεων 20/02/2021.

Πηγή cna.gr/crete