28 Φεβρουαρίου 2021

ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes Νίκος Χαραλάμπους φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του COSMOS 96,5 «Στα Υπόγεια Είναι Η Θέα» με αφορμή τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έναρξη λειτουργίας των υδατοδρομίων στο Ιόνιο.

«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για Κεφαλονιά (φυσικά, το ίδιο και για Ζάκυνθο). Υπάρχει τουρισμός και πρέπει να υπάρξουν υδροπλάνα» ήταν τα πρώτα του λόγια σε μια προσπάθεια να εξηγήσει ότι η εταιρεία δεν κάνει πίσω σε ότι έχει προγραμματίσει.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, αναφερόμενος στην κατασκευή των υδατοδρομίων, σημείωσε ότι θα πρόκειται για ένα μίνι αεροδρόμιο επί υδάτινου εδάφους, το οποίο μάλιστα για να διαμορφωθεί δεν θα διαρκέσει πάνω από 4 μήνες. «Δεν είναι χρονοβόρα διαδικασία» τόνισε υποστηρίζοντας ότι θα διαμορφώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, με τις απεργίες που γίνονται απ' την ΠΝΟ  αλλά και λόγω άλλων παραγόντων.

Παράλληλα ο προσκεκλειμμένος έδωσε κι άλλες πληροφορίες όπως το κόστος μιας μετάβασης ως την Πάτρα αλλά και τη διάρκεια της πτήσης: «Τα υδροπλάνα εξυπηρετούν σε γρήγορους χρόνους και μόνο μέχρι τη δύση του ήλιου. Το δρομολόγιο Πάτρα - Κεφαλονιά θα διαρκεί 22 λεπτά και θα κοστίζει 48 €» τόνισε.

Για το τέλος, ο κος Χαραλάμπους εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι πολύ σύντομα θα έχουμε καλά νέα για τα υδροπλάνα του Ιονίου, καθώς η διαδικασία σ' όλη την Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης και συνεχώς δίνονται άδειες για νέα υδατοδρόμια.

Πηγή inkefalonia.gr/koinonia