21 Φεβρουαρίου 2021

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ούτε το 0,1% απ' τα χρήματα που οφείλει η Γερμανία δεν έχει επιστραφεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Καρλ Χάιντς Ροθ, Γερμανό ιστορικό κι ενός εκ των δύο συγγραφέων του βιβλίου «Η οφειλή των Επανορθώσεων: υποθήκες της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» το οποίο παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης».

«Έχουμε συγκρίνει τα χρήματα που έχει πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα όλ' αυτά τα χρόνια (700 εκατομμύρια €) και διαπιστώνουμε ότι η Γερμανία χρωστάει 190 δισεκατομμύρια € στην Ελλάδα», τονίζει ο καθηγητής αναφερόμενος στις γερμανικές αποζημιώσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πως προκύπτουν και σε τι αφορούν αυτά τα 190 δισεκατομμύρια, ο κ. Ροθ, είπε ότι η έρευνα έχει εστιαστεί στην απώλεια ανθρώπινων ζωών, στις καταστροφές των υποδομών και τα χρήματα που δεν έχουν εισπραχθεί απ' την καταναγκαστική εργασία.

Ο ίδιος σχολίασε, επίσης, πως το αποτέλεσμα της Γερμανικής οφειλής στο οποίο καταλήγει το βιβλίο είναι πολύ μικρότερο απ' αυτό που έχει υπολογίσει η ελληνική πλευρά, αλλά σε γενικές γραμμές, πρόσθεσε, ότι «η Ελληνική απαίτηση στέκει νομικά, είναι δίκαιη, μπορεί να διεκδικηθεί κι ούτε παραγράφεται.»

Πηγές: κείμενο από tanea.gr και kilkiswebtv.blogspot.com και φωτογραφία από paraskhnio.gr