13 Φεβρουαρίου 2021

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


Θερμαινόμενους χώρους για την προστασία απ' το ψύχος θέτουν οι Δήμοι Κατερίνης και Δίου Ολύμπου, στη διάθεση ευπαθών κοινωνικών ομάδων (αστέγων κ.α.).

Στην Κατερίνη, ο εν λόγω θερμαινόμενος χώρος θα είναι προσβάσιμος από σήμερα το πρωί Σάββατο 13 Φλεβάρη 2021 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί βάσει και των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν. Σε όλους όσοι φιλοξενηθούν στο χώρο, θα διενεργηθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid) covid-19, από νοσηλευτικό προσωπικό των ΚΑΠΗ, σε συνεργασία με το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» & τη ΔΗΚΕΔΗΚ του Δήμου Κατερίνης.

Τα τηλέφωνα στελεχών του Δήμου και πιο συγκεκριμένα οι αριθμοί 697 4057513 (Πέτρος Διαμάντης) & 694 2554710 (Μαρίζα Αντωνακοπούλου) θα δέχονται κλήσεις από πολίτες για σημεία, όπου βρίσκονται άστεγοι και γενικότερα συνδημότες μας, που χρειάζονται σχετική συνδρομή και βοήθεια.

Στο Δήμο Δίου - Ολύμπου οι αντίστοιχοι θερμαινόμενοι χώροι είναι στο ΚΑΠΗ Λιτοχώρου και στο δημαρχείο στην Κονταριώτισσα.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Δίου Ολύμπου, οι χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από σήμερα το πρωί και για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο, σύμφωνα με την εξέλιξη του κύματος κακοκαιρίας, που αναμένεται να πλήξει την περιοχή (χιονόπτωση – παγετός). Καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας των χώρων, θα τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στους ακόλουθους τηλεφωνικούς αριθμούς: 695 7509479 (Μουλά Βασιλική) και 697 3775156 (Βαλσαμόπουλος Κωνσταντίνος).

Πηγή eptanews.gr/epikairotita