20 Φεβρουαρίου 2021

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ


Το 12o Νηπιαγωγείο Βέροιας κέρδισε το 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο eTwinning 2021, στην ηλικιακή κατηγορία ως 6 ετών, με τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό έργο «eTreeHuggers: 1,2, Tree… Hug the Trees with me»! Το έργο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με άλλα 20 σχολεία (σε Ελλάδα, Τσεχία, Βουλγαρία και Σλοβακία) το σχολικό έτος 2019 - 2020.

Κύριος στόχος του έργου ήταν ν' αυξηθεί η περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών. Μέσα από πρωτότυπες και βιωματικές δραστηριότητες δόθηκαν τα κίνητρα ώστε τα παιδιά να διερευνήσουν τον ρόλο που παίζουν τα δέντρα στη ζωή των ανθρώπων και ν' αναπτύξουν την οικολογική συνείδησή τους.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν κοινές δράσεις, ανακάλυψαν, αντάλλαξαν απόψεις, και, μέσα από συνεργατικές δράσεις, έμαθαν για τα δέντρα, οργάνωσαν δενδροφύτευση κι έκαναν το σχολείο τους πιο βιώσιμο και φιλικό στο περιβάλλον. Ενισχύθηκε έτσι το οικολογικό τους αποτύπωμα.

Το έργο, επίσης, έχει βραβευθεί με Εθνικό Βραβείο στη Βουλγαρία και Σλοβακία και με Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας. Έχει, επίσης, διακριθεί με 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικού Ραδιοφώνου και με Smile Awards.

Πηγή laosnews.gr