06 Φεβρουαρίου 2021

ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ Η ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ


Οι εικόνες που αντικρίζει κανείς σήμερα στην εκβολή των λυμάτων του βιολογικού στον Αργολικό Κόλπο προκαλούν θλίψη αλλά και θυμό.

Η υπερφόρτωση των εγκαταστάσεων του βιολογικού απ' τα ανεπεξέργαστα λύματα της πλειοψηφίας των χυμοποιείων, εκτός απ' την δυσοσμία που προκαλούν και που όλοι έχουμε αντιληφθεί, έχουν προκαλέσει και θαλάσσια ρύπανση που είναι εμφανής στον προστατευόμενο υγροβιότοπο της Αργολίδας με την θάλασσα να έχει αλλάξει χρώμα.

Το περιστατικό που σημειώθηκε την Παρασκευή 5 Φλεβάρη με την έντονη δυσοσμία, προκάλεσε την παρέμβαση του Λιμενικού, της ΔΕΥΑ Ναυπλίου και της διαχειρίστριας Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άργους Μυκηνών.

Το Λιμεναρχείο τοποθέτησε πλωτό φράγμα στο σημείο των εκροών του βιολογικού για να περιορίσει τη ρύπανση, ενώ ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος κατήγγειλε τις επιχειρήσεις χυμοποίησης που δε συμμορφώνονται με τη νομοθεσία και διαθέτουν τα απόβλητα τους ανεπεξέργαστα στο βιολογικό και προανήγγειλε την προσφυγή στην εισαγγελική αρχή.

Το Λιμεναρχείο Ναυπλίου κι η ΔΕΥΑΡΜ Άργους συντάσσουν έκθεση προς τον εισαγγελέα και τις αρμόδιες υπηρεσίες με δείγματα απ' τα λύματα και φωτογραφικό υλικό ώστε να επιβληθούν κυρώσεις στους υπεύθυνους της περιβαλλοντικής ρύπανσης που έχει σημειωθεί, σε μια περιοχή ιδιαίτερου κάλους και φυσικής ομορφιάς που φιλοξενεί άγρια προστατευόμενη ζωή πολύ σημαντική για το περιβάλλον της Αργολίδας.

Πηγή argolikeseidhseis.gr