12 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ


Τρεις μήνες νωρίτερα απ' τ' αρχικά χρονοδιαγράμματα, η Fraport Greece δίδει προς χρήση στη χώρα, στους Ελληνες και τους ταξιδιώτες απ' όλον τον κόσμο 14 καινούργια, αναβαθμισμένα κι ασφαλή αεροδρόμια με νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο της Σκιάθου. Το αεροδρόμιο της Σκιάθου, ειδικότερα, είναι μεγαλύτερο κατά 2.200 τετραγωνικά μέτρα και πλήρως ανακαινισμένο.

Η επένδυση της Fraport Greece ξεκίνησε τον Απρίλη του 2017, παράλληλα με την έναρξη της παραχώρησης για τη διαχείριση κι ανάπτυξη 11 αεροδρομίων σε νησιά και 3 στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι εργασίες στα αεροδρόμια δε σταμάτησαν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών τα 3 πρώτα χρόνια με υψηλή επιβατική κίνηση, ενώ συνεχίστηκαν και εν μέσω της πανδημίας ξεπερνώντας εν τέλει τις δυσκολίες και τα τεράστια εμπόδια που προέκυψαν. Έτσι, το Γενάρη του 2021, η Fraport Greece ολοκλήρωσε τα έργα και στα 14 αεροδρόμια, νωρίτερα απ' τη συμβατική υποχρέωση η οποία είχε τεθεί για τον Απρίλη του 2021.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Με γεμίζει υπερηφάνεια κι αισιοδοξία το γεγονός ότι η ολοκλήρωση της εμβληματικής αυτής επένδυσης 440 εκατ. € για την αναβάθμιση των 14 ελληνικών αεροδρομίων συμπίπτει με την αυγή του 2021. Πλέον, η χώρα διαθέτει 14 σύγχρονα και φιλικά προς τον επιβάτη αεροδρόμια που μπορούν ν' αποτελέσουν αφορμή για να ξαναπάρουν μπρος οι μηχανές της τουριστικής βιομηχανίας της Ελλάδας...».

Πηγή taxydromos.gr/Sporades