25 Φεβρουαρίου 2021

ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕ 41 ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, γνωστοποίησαν πως νεκροί θεωρούνται πιθανότατα από πνιγμό 41 πρόσφυγες οι οποίοι συμπεριλαμβάνονταν στους 120 επιβάτες μιας φουσκωτής βάρκας που αναχώρησε απ' τη Λιβύη στις 18 Φλεβάρη. Οι διασωθέντες οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Σικελίας, Πόρτο Εμπέντοκλε, από ένα εμπορικό πλοίο.

Σύμφωνα με την Καρλότα Σάμι, εκπρόσωπο της UNHCR Ιταλίας: "Ήταν μια ομάδα τουλάχιστον 120 ατόμων που έφυγαν απ' τη Λιβύη την Πέμπτη (18/2). Πολύ γρήγορα είχαν προβλήματα. Άρχισε να μπάζει νερά η βάρκα. Μερικοί απ' αυτούς έπεσαν στη θάλασσα κι έξι πέθαναν ακαριαία. Δύο άτομα, καθώς είδαν ένα πλοίο σε απόσταση, ελπίζοντας να διασωθούν, έπεσαν στο νερό και πέθαναν. Εντοπίστηκε μία μόνο σορός. Σαράντα ένας αγνοούνται κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης απ' το εμπορικό σκάφος Vos Triton."

Είναι το δεύτερο φονικότερο ναυάγιο στην Κεντρική Μεσόγειο φέτος, σύμφωνα με το euronews, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών μεταναστών σε περίπου 160 άτομα απ' τις αρχές του 2021. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να επανεξετάσουν και να ενισχύσουν το αντίστοιχο σύστημα εντοπισμού και διάσωσης στη Μεσόγειο.

Πηγή news247.gr/kosmos