28 Φεβρουαρίου 2021

28/2/2021. ΑΡΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 3 - 0

Ο Άρης μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι κι εξασφάλισε γρήγορα μια σαφέστατη υπεροχή (κατοχή της μπάλας και τελικές προσπάθειες). Η υπεροχή αυτή ήταν φλύαρη κι ανούσια μέχρι το εικοσάλεπτο αλλά μετά πήρε σάρκα και οστά. Έτσι, στο 22', μ' ένα έξοχο δυνατό ευθύβολο σουτ, αριστερά, λίγο έξω απ' το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο αριστερός αμυντικός Κριστιάν Γκάνεα (εικονίζεται στη φωτογραφία) άνοιξε το σκορ. Μ' αυτό το γκολ και με μια χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 35' (Μπρούνο και Μήτρογλου διαδοχικά «κοίταξαν τα παπούτσια τους» δείχνοντας αναποφάσιστοι να σουτάρουν), τέλειωσε το ημίχρονο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ατρόμητος έχασε μια ευκαιρία με το νεοεισελθόντα Κώστα Κωτσόπουλο. Για 20 λεπτά, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν περισσότερο μπροστά κι έδειξαν ότι είχαν διάθεση για κάτι καλύτερο. Η προσπάθειά τους όμως αυτή δεν καρποφόρησε και διακόπηκε  γιατί ο Άρης στο 65' διπλασίασε τα τέρματά του. Από σέντρα που έκανε απ' τ' αριστερά ο διακριθής σήμερα Γκάνεα, πετάχτηκε σε θέση φορ ο Λούκας Σάσα και με δυνατή κεφαλιά κεραυνοβόλησε το Θεοδωράκη στην κλειστή του γωνία! Μετά από 5 λεπτά υπήρξε άλλη μια κακή στιγμή για τον Ατρόμητο όταν τραυματίστηκε κι αποχώρησε ο Κωτσόπουλος (είχε μπει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ως αλλαγή). Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 80', ο Σάντε Σίλβα με σχετικά κοντινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3 - 0, αποτέλεσμα που κρίνεται δίκαιο.

Συμπέρασμα: Ο Άρης, με την αποτελεσματικότητα που έδειξε σήμερα, δικαιολόγησε τη θέση που έχει στο βαθμολογικό πίνακα, θέση που του επιτρέπει την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ ο Ατρόμητος, με φανερά προβλήματα σ' όλες τις γραμμές, συνεχίζει την καθοδική του πορεία και τις εμφανίσεις που δεν πείθουν κανένα.

Πέρα απ' την καθαρή νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης, κλείνουμε εστιάζοντας σε 3 αξιοσημείωτα του αγώνα:

1. Η ενδεκάδα του Άρη περιελάμβανε τους Μπρούνο και Μήτρογλου, δυο ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν πρόσφατα στον Ατρόμητο.
2. Ο 24χρονος Κώστας Κωτσόπουλος, που τον περασμένο Δεκέμβρη ανανέωσε το συμβόλαιό του και την παραμονή του στον Ατρόμητο ως το καλοκαίρι του 2023, ήταν ιδιαίτερα άτυχος, όπως προαναφέρθηκε.
3. Στο 77' πέρασε στο παιχνίδι κι ο 39χρονος αρχηγός της ομάδας του Περιστερίου, Χαβιέ Ούμπιδες, ο οποίος συνεχίζει να δηλώνει ετοιμοπόλεμος και να προσφέρει τις υπηρεσίες του παρά το προχωρημένο της ηλικίας του.