23 Μαΐου 2022

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΞYΛΟΔΑΡΜΟ!


Σε φυλάκιση 11 μηνών με αναστολή επειδή παρενέβη σε περιστατικό αστυνομικής βίας στο κέντρο της Αθήνας πριν από 2 χρόνια, καταδικάστηκε η κουρδικής καταγωγής δημοσιογράφος Μπερτσέμ Μορντενίζ!

Η Μπερτσέμ Μορντενίζ κι ο σύντροφός της Τσαγκντάς Καπλάν κατηγορήθηκαν διότι τον Αύγουστο του 2020 παρενέβησαν σ' ένα περιστατικό αστυνομικής βίας σε κοινή θέα, στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών και της δημοσιογράφου Εύας Παπαδοπούλου, το ζευγάρι, στις 8/8/2020, καθώς περπατούσε στην Ερμού, είδε άντρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ - γνωστοί για τη βίαιη συμπεριφορά τους - να ξυλοφορτώνουν ένα νεαρό ο οποίος έγραψε με μαρκαδόρο τη λέξη «Κavala», δηλαδή τον τόπο καταγωγής του, σε μια απ' τις ζαρντινιέρες του «Μεγάλου Περιπάτου».

Οι δύο Κούρδοι δημοσιογράφοι ξεκίνησαν να καταγράφουν τις εικόνες αυτές με τα κινητά τους τηλέφωνα, γεγονός που προκάλεσε - ως συνήθως - την οργή των αστυνομικών οι οποίου τους επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά. Το περιστατικό δε σταμάτησε εκεί αφού τελικά οι δυο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν, μαζί με το νεαρό. Δυο αστυνομικοί ισχυρίστηκαν πως οι Κούρδοι δημοσιογράφοι τούς επιτέθηκαν ενώ ειδικά η Μορντενίζ τους απείλησε με ύβρεις.

Στην αίθουσα του Θ' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, χωρίς κανέναν απ' τους δεκάδες άλλους μάρτυρες που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο περιστατικό - πέρα απ' τους ίδιους τους αστυνομικούς - η Μορντενίζ κηρύχθηκε ένοχη για εξύβριση, βία κατά υπαλλήλων κι απειλή κατά συρροή και καταδικάστηκε σε 11 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Η ίδια άσκησε έφεση. Ο σύντροφός της τελικά αθωώθηκε.

Πηγή documentonews.gr

Σχόλιο Ιστοσελίδας

Η έλλειψη ελευθερίας στη χώρα μας είναι ένα φαινόμενο που μέρα τη μέρα παίρνει διαστάσεις...