20 Μαΐου 2022

ΘΛΙΒΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ!


Υπάρχουν άτομα που στη ζωή τους δε μπορούν να κάνουν τίποτ' άλλο παρά μόνο να γίνονται πιόνια! Δε χαρακτηρίζονται από δεξιότητες κι είναι γεγονός πως τα πιόνια δε χρειάζεται να έχουν! Τα μόνα που απαιτούνται σε μια τέτοια περίπτωση είναι τα εξής:

* Να μην πιστεύουν σε αξίες κι ιδανικά και, κυρίως, να μη λειτουργούν ως υποκείμενα αλλά ως αντικείμενα
* Να υπακούν τυφλά στο εκάστοτε αφεντικό
* Το επίπεδο της προθυμίας τους να είναι σε πολύ υψηλό βαθμό για το ενδεχόμενο συνεχόμενων κι ακατάπαυστων υποκλίσεων

Η διαδικασία που ρίχνουν στη μάχη ένα πιόνι και το χρησιμοποιούν, είναι γνωστή. Πέρα απ' τις όποιες δυσκολίες της κάθε αποστολής, σε καθοριστικά στάδια αυτής, του προσφέρουν μικρές ανέσεις που δεν εκτείνονται, βέβαια, χρονικά. Έτσι, δίνουν στο πιόνι κάποιο χώρο, το αφήνουν λίγο να παίξει, να πει ακόμα και μερικές λεξούλες ενώ δε λείπουν κι οι στιγμές που το χειροκροτούν. Στο τέλος, όμως, πάντα... πάντα, του ζητούν να αποδώσει τα συμφωνηθέντα! Για το σκοπό αυτό, άλλωστε, έχει επιλεγεί. Όπως και να 'χει, θα φέρει εις πέρας την αποστολή του γιατί, σε περίπτωση που αποτύχει, του έχει γνωστοποιηθεί ότι θα το «αποσύρουν» και θα εκκινήσει διαδικασία για ν' αντικατασταθεί από άλλο πιόνι. Εναλλακτικά πιόνια, αναμφίβολα, υπάρχουν και συντηρούνται σε μια σειρά αναμονής όπου τα ίδια ανυπομονούν να ενεργοποιηθούν. Έτσι, λειτουργεί το σύστημα! Με ανεξάντλητες δεξαμενές από πιόνια!

Αυτές τις μέρες, τα περισσότερα ελληνικά Μ.Μ.Ε. ασχολούνται με την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Αμερικανικό Κογκρέσο, την οποία κι εκθειάζουν. Η Ιστοσελίδα, όμως, έκρινε σκόπιμο να κάνει τη συγκεκριμένη ανάρτηση.