19 Μαΐου 2022

ΚΥΡΤΣΟΣ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΑ F-35, ΑΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ


Τις αυταρχικές και προσωποκεντρικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη καυτηριάζει με ανάρτησή του ο Γιώργος Κύρτσος.

Ο ευρωβουλευτής σχολιάζει την απόφαση του πρωθυπουργού σχετικά με την αγορά αμερικάνικων αεροσκαφών F - 35 κάνοντας λόγο για «διαχειριστική αυθαιρεσία κι αδιαφάνεια» και δεν πέφτει έξω αν σκεφτεί κανείς πως για το κόστος μιας τέτοιας επιλογής δεν άνοιξε δημόσιος ή κοινοβουλευτικός διάλογος.

Αντιθέτως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια μιας πολιτικής τακτικής τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», έκρινε πως μια τέτοια κοστοβόρα κίνηση θα εξισορροπούσε την κατάσταση στο Αιγαίο μετά την αγορά αμερικάνικων πολεμικών αεροσκαφών απ' την Τουρκία ενώ ταυτόχρονα θα έκανε τους Αμερικάνους πιο φίλους του.

Έτσι, προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση «χωρίς αμυντικό σχεδιασμό, χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, χωρίς υπολογισμό του κόστους», αναφέρει ο Κύρτσος στο tweeter και κλείνει, λέγοντας πως «αυτός θα υπογράψει ενώ άλλοι θα πληρώσουν.»

Πηγή documentonews.gr

Σχόλιο Ιστοσελίδας

Η Ιστοσελίδα φυσικά κι αισθάνεται την υποχρέωση να κρατάει αποστάσεις απ' τον εν λόγω πολιτικό. Είναι όμως αδύνατο να μη συμφωνεί με τις συγκεκριμένες δηλώσεις του.