10 Μαΐου 2022

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΣΟΚ 10,2% ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ


Ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ καταρρίπτεται επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 10,2% για το μήνα Απρίλη, σπάζοντας το ρεκόρ του Απρίλη του 1994.

«Φωτιά» στο κυβερνητικό αφήγημα βάζει ο πληθωρισμός που καλπάζει ανεξέλεγκτος! Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ ο πληθωρισμός για τον περασμένο μήνα έφτασε το 10,2%, ως αναμενόταν, άλλωστε, μετά τα προσωρινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από μερικές ημέρες η Eurostat.

Το ποσοστό είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά που έχει οδηγήσει στη φτωχοποίηση των νοικοκυριών καθώς το οικογενειακό εισόδημα «ψαλιδίζεται» πριν τα μέσα του μήνα. Για έναν ακόμα μήνα, η «έκρηξη» του πληθωρισμού θα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο φυσικό αέριο, στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα καύσιμα και στις τιμές των τροφίμων.

Τη μεγαλύτερη ανατίμηση είχαν: φυσικό αέριο με 122,6% , ηλεκτρικό ρεύμα με 78,8%, πετρέλαιο θέρμανσης με 65,1%, καύσιμα και λιπαντικά 29% ενώ έλαια και λίπη είχαν 22%.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις εν συγκρίσει με το Μάρτη του 2022 ήταν: το φυσικό αέριο, το αρνί και το κατσίκι και το ηλεκτρικό ρεύμα.

«Εκρηκτικές» είναι οι αυξήσεις εν συγκρίσει με τον Απρίλη του 2021, με το φυσικό αέριο να καταγράφει αύξηση 122,6%, το ηλεκτρικό ρεύμα 88,8%, το πετρέλαιο θέρμανσης 65,1% και τα καύσιμα 29%.

Πηγή documentonews.gr