31 Μαΐου 2022

ΝΕΠΑΛ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ 22 ΘΥΜΑΤΑ


Ανασύρθηκαν τα πτώματα των 22 ανθρώπων (19 επιβατών και 3 μελών πληρώματος) που επέβαιναν σε αεροσκάφος που συνετρίβη στα Ιμαλάια, στο Νεπάλ, προχθές Κυριακή, δήλωσε αξιωματούχος.

Πέρα από 6 αλλοδαπούς, 2 υπηκόους Γερμανίας και 4 υπηκόους της Ινδίας, όλα τα υπόλοιπα θύματα ήταν πολίτες του Νεπάλ. Το επιβατικό αεροσκάφος, δικινητήριο De Havilland Canada DHC - 6 - 300 Twin Otter, συνετρίβη περίπου 15 λεπτά μετά την απογείωσή του απ' την Ποχάρα, 125 δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, το πρωί της Κυριακής. Προορισμός του ήταν η Τζόμσομ, δημοφιλής προορισμός τουριστών, προσκυνητών κι ορειβατών, 80 χιλιόμετρα δυτικότερα. Η πτήση δε θα διαρκούσε παρά 20 λεπτά.

Το Νεπάλ, όπου βρίσκονται 8 απ' τα 14 ψηλότερα βουνά στον κόσμο, ανάμεσά τους και το Έβερεστ, έχει κάκιστο ιστορικό ως προς την ασφάλεια των πτήσεων, εξαιτίας ανεπαρκειών στην εκπαίδευση των πιλότων και τη συντήρηση των αεροπλάνων.

Το φονικότερο αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ είχε γίνει το 1992, όταν Aibus A300 της Pakistan International Airlines με 167 επιβαίνοντες συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο της Κατμαντού. Δεν επέζησε κανείς.

Πηγή documentonews.gr