28 Μαΐου 2022

ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΚΑΙ ΡΕΑΛ


Η Λίβερπουλ κι η Ρεάλ Μαδρίτης θα διασταυρώσουν σήμερα στις 22:00 τα ξίφη τους στο «Στάντ Ντε Φρανς» στο Παρίσι, με στόχο την κούπα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στον κόσμο, το Champions League.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είναι με διαφορά η πολυνίκης του θεσμού, με συνολικά 13 τρόπαια, με 4 εξ αυτών τα τελευταία 8 χρόνια. Η Λίβερπουλ έχει 6 και μοιράζεται την τρίτη θέση με την Μπάγερν Μονάχου. Η τελευταία της επιτυχία ήταν το 2019 όταν στον τελικό της Μαδρίτης κέρδισε την Τότεναμ.

Οι δυο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες σε τελικό άλλες δυο φορές. Το 1981 ξανά στο Παρίσι η Λίβερπουλ νίκησε με 1 - 0 τη «Βασίλισσα» με γκολ του Άλαν Κένεντι κατακτώντας το τρίτο της κατά σειρά Κύπελλο πρωταθλητριών. Το 2018 οι Μαδριλένοι πήραν την άτυπη ρεβάνς καθώς νίκησαν με 3 - 1 τους «reds» στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου, προσθέτοντας στην πλούσια συλλογή τους το 13ο τους τρόπαιο.

Ο τελικός θα έχει ελληνικό χρώμα με τον Κώστα Τσιμίκα να γίνεται ο δεύτερος Έλληνας που συμμετέχει σε τελικό Champions League, μετά τον Άκη Ζήκο με την φανέλα της Μονακό. Ο 26χρονος αριστερός μπακ της Λίβερπουλ, όμως, θέλει να γίνει ο πρώτος που θα κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Την πόλη του φωτός έχουν κατακλύσει φίλαθλοι κι απ' τις δυο πλευρές. Το γήπεδο του τελικού έχει χωρητικότητα 81.000 θεατές και κάθε ομάδα πήρε από 19.618 εισιτήρια.

Πηγή documentonews.gr