27 Μαΐου 2022

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


Η τελετή έγινε χθες στο Ζάππειο με σκοπό να τιμηθούν απ' το Ίδρυμα Μπότση οι Έλληνες Δημοσιογράφοι που ασκούν το ύψιστο αυτό λειτούργημα με... ενάρετο τρόπο. Και τιμήθηκαν! Αναφέρουμε ενδεικτικά 4 ονόματα που βραβεύτηκαν στην εκδήλωση για τη μεγάλη προσφορά τους τη χρονιά που μας πέρασε! Νίκος Ευαγγελάτος (πρώτη φωτογραφία), Ιορδάνης Χασαπόπουλος (δεύτερη φωτογραφία), Νίκος Στραβελάκης και Ρίτσα Μπιζόγλη!

Η Ιστοσελίδα αισθάνεται την ιερή υποχρέωση ν' αποδώσει... μια σειρά από εύσημα! Μπράβο στην Ελληνική πολιτεία που βραβεύει με... αφάνταστη ευκολία και χωρίς φειδώ (το πιο επιεικές που μπορεί να γραφτεί σ' αυτές εδώ τις γραμμές), μπράβο και στην Ελληνική Δημοσιογραφία για το... απαράμιλλο έπος της οποίας έχουμε γράψει και στο παρελθόν... Μπράβο, μπράβο, πολλά μπράβο, ατέλειωτα μπράβο!... Και, φυσικά, ακόμα περισσότερα μπράβο στον ελληνικό λαό που τ' ανέχεται όλ' αυτά... ένα μωρό λαό που οδηγείται αδιαμαρτύρητα με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή!

Η εξυπηρέτηση συμφερόντων είναι ένα σενάριο που προχωρά με γρήγορο βηματισμό στην Ελλάδα κι είναι αυτό ακριβώς που ξεγυμνώνει την πολύπαθη χώρα μας και την απομακρύνει από κάθε ελπίδα σωτηρίας. Η πλάστιγγα σαφέστατα έχει αρχίσει και γέρνει προς την πλευρά του ζόφου, οπότε, με τη νοσηρή τροπή που έχουν πάρει πλέον τα πράγματα, κακώς κάνουν κάποιοι... ρομαντικοί που αποσκοπούν στην αφύπνιση των συνειδήσεων κι αναλώνουν απ' τον πολύτιμο προσωπικό τους χρόνο (όσοι, βέβαια, το κάνουν και στο βαθμό που μπορεί ο καθένας και το κάνει).

Καληνύχτα Ελλάδα... Ας ξεκινάμε να το προβάρουμε και να το λέμε από τώρα ώστε να είμαστε έτοιμοι τη δεδομένη χρονική στιγμή...