23 Μαΐου 2022

ΝΕΟΣ ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


Η ακρίβεια εδώ και μήνες τσακίζει τα νοικοκυριά, με το καλάθι του σούπερ μάρκετ να είναι «βαρύ» καθώς πολλά είναι τα προϊόντα των οποίων η τιμή έχει πάρει την ανιούσα, με πολλούς καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ωστόσο, βρίσκει συνεχώς τρόπους το καλάθι του σούπερ μάρκετ να γίνεται ακόμα πιο «βαρύ», καθώς απ' την 1η Ιούνη θα ισχύσει φόρος ανακύκλωσης ύψους 8 λεπτών ανά τεμάχιο προϊόντος, η συσκευασία του οποίου περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC). Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα βλέπουν στις αποδείξεις ένα φόρο ύψους 8 λεπτών για κάθε σχετικό προϊόν.

Ο φόρος αυτός έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και τα έσοδα από αυτό αποτελούν δημόσια έσοδα, τα οποία εισπράττονται απ' την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α. Α. Δ. Ε.) κι αποδίδονται στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε. Ο. ΑΝ.) με αποκλειστικό σκοπό τη χρηματοδότηση δράσεων ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, για την απόδοση του τέλους, υποβάλλεται σχετική δήλωση απόδοσης, απ' τις επιχειρήσεις που πωλούν τα προϊόντα, στη φορολογική διοίκηση κάθε τρίμηνο, ως την τελευταία μέρα του μήνα που ακολουθεί την περίοδο στην οποία αφορά.

Πηγή documentonews.gr

Σχόλιο Ιστοσελίδας

Ειλικρινά, τι άλλο θα επινοήσει αυτή η Κυβέρνηση για να μας κάνει τη ζωή πιο δύσκολη! Και μπράβο της αφού δεν επινοούμε εμείς να κάνουμε το ίδιο σ' αυτή...