10 Μαΐου 2022

ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για θέματα ασφάλειας στην Αθήνα έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης. Συγκεκριμένα, στράφηκε κατά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεωδορικάκου, ψέγοντας ζήτημα εγκληματικότητας στην πόλη, θεωρώντας ανεπαρκείς τις παρεμβάσεις του Υπουργείου ενώ παράλληλα εξέφρασε ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του καθώς τον «παρακαλεί εδώ κι ένα μήνα» για να συναντηθούν αλλά αυτός «έχει άλλα ζητήματα, έχει πολλά ζητήματα...».

«Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, είναι και φίλος μου αλλά οφείλω να σας πω, και να το πω και δημόσια, γιατί εδώ έχει φτάσει η απόγνωση μου, ότι τον παρακαλώ εδώ κι ένα μήνα να συναντηθούμε. Καταλαβαίνω ότι προφανώς ο Υπουργός έχει άλλα ζητήματα, έχει πολλά ζητήματα αλλά φαντάζομαι ότι μεταξύ των πρώτων δέκα είναι κι η Αθήνα. Να το πω κι αλλιώς, Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει κάτι να κάνουμε, και πρέπει κάτι να κάνουμε άμεσα» είπε συγκεκριμένα.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στο ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αθήνα «πάρα πολύ μεγάλο» και τονίζει πως αρκεί μια βόλτα στις γειτονιές της για να πειστεί κανείς.

Όπως υποστηρίζει, έχει ήδη «χαρτογραφήσει την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα στην πόλη» και δηλώνει έτοιμος να παραδώσει στην κυβέρνηση το «μαύρο χάρτη» της πόλης.

Επισήμανε ακόμα ότι πρόκειται για ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο «δεν ξεκίνησε τα τελευταία δυο χρόνια» και παρότι τόνισε υπήρξε μια «πάρα πολύ μεγάλη πρόοδος, δυστυχώς, τους τελευταίους μήνες διαπιστώνουμε μια υποχώρηση της αστυνομίας».

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο - μεταξύ άλλων - τονίζει ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική καθώς «ο κ. Μπακογιάννης είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου ενώ υπάρχει συνεχής επικοινωνία της ΕΛ. ΑΣ. με τις υπηρεσίες του δήμου για την ασφάλεια στην πόλη».

Πηγή documentonews.gr