26 Μαΐου 2022

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ


Με τραγελαφικό τρόπο εξελίσσεται η επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει πως υπάρχει δυνατότητα η ελληνική πλευρά να μπορέσει να δανείζει τα Γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Μάλιστα, το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, μέσω διαρροών, καλλιεργούσε εσκεμμένα ένα κλίμα επιχειρηματικής αξιοποίησης των γλυπτών, υπογραμμίζοντας πως μένει ανοιχτό στην πιθανότητα δανεισμού των Γλυπτών.

Σε απάντησή του το Βρετανικό Μουσείο σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας «Καθημερινή», εκθέτει εντελώς την Ελληνική Κυβέρνηση καθώς σημειώνει πως «δεν έχουν γίνει ούτε προγραμματίζονται νέες συνομιλίες με την ελληνική πλευρά για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα», προσθέτοντας πως «δεν θα υπάρξει ποτέ μια "μαγική στιγμή" κατά την οποία όλα τα γλυπτά θα επανενωθούν».

Απ' την ανακοίνωση δεν παραλείπεται μάλιστα πως «ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου έχει έλλειμμα ενημέρωσης».

Πηγή (εκεί το άρθρο είναι πλήρες) documentonews.gr

Σχόλιο Ιστοσελίδας

Είναι ξεκάθαρο πως σε τέτοια σοβαρά ζητήματα η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσπαθώντας να καλύψει την πλήρη ανικανότητά της, καταλήγει ταπεινωτικά στη δημιουργία εντυπώσεων με φτηνά επικοινωνιακά τρικ (δια της μεθόδου των διαρροών κ.α.)...