27 Μαΐου 2022

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΟ ΠΟΡΤ ΜΠΑΓΚΑΖ!


Οργή έχει προκαλέσει στη Βραζιλία ο φριχτός θάνατος ενός πολίτη από αστυνομικούς!

Όπως μεταδίδει το βραζιλιάνικο Οpovo, ο 38χρονος Τζενιβάλντο Ντε Ζεσούς Σάντος οδηγούσε μοτοσικλέτα με τον ανηψιό του όταν τον πλησίασε αστυνομικό περιπολικό.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν το θύμα να μεταφέρεται στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος κι ένα απ' τους αστυνομικούς να ρίχνει αέριο μέσα και να κλείνει το πορτ μπαγκάζ! Στο οπτικό αυτό υλικό διακρίνονται δύο άνδρες της PRF, που φορούν κράνη, να προσπαθούν να κλείσουν στο πορτ μπαγκάζ τον άνδρα, τα πόδια του οποίου κρέμονται έξω. Ένας λευκός πυκνός καπνός βγαίνει απ' το πορτ μπαγκάζ.

Παράλληλα ακούγονται κραυγές και κάποιος να φωνάζει: «Θα τον σκοτώσουν»! Τα πόδια του άνδρα κουνιούνται για περίπου ένα λεπτό και μετά... σταματούν. Οι αστυνομικοί τα διπλώνουν και κλείνουν το πορτ μπαγκάζ!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θύμα έπασχε από ψυχικές διαταραχές και δεν αντιστάθηκε στη σύλληψη.

Οι κάτοικοι της πόλης Ουμπάουμπα, στην Πολιτεία Σεργκίπε βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία Αυτοκινητοδρόμων (PRF) δήλωσε ότι οι αστυνομικοί της «χρησιμοποίησαν τεχνικές ακινητοποίησης κι εργαλεία μειωμένης επικινδυνότητας» απέναντι στον «επιθετικό» άνδρα, στο πλαίσιο ενός «συνηθισμένου» τροχονομικού ελέγχου.

Πηγή tvxs.gr

Σχόλιο Ιστοσελίδας

Η Ζωή ακολουθεί πλέον μια παρανοϊκή διαδρομή και το θλιβερό αυτό γεγονός αρχίζει να παίρνει διαστάσεις καθώς το συναντάμε, σε διάφορες εκφάνσεις, σε πολλά μέρη του κόσμου!

Όπως πάμε, αν δεν υπάρξει σύντομα μια συλλογική δράση (κυρίως, αντίδραση) και, μάλιστα, σε παγκόσμιο επίπεδο με σκοπό την εκδήλωση προσπάθειας ανατροπής αυτής της καθόλα νοσηρής πορείας, τότε θα καταλήξουμε να ελπίζουμε μόνο σε... μια αναγέννηση του πλανήτη ή επανεκκίνησή του!... Και πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό... Πώς θα μπορούσε να γίνει...