12 Μαΐου 2022

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ


Η απόφαση της Φινλανδίας να καταθέσει κι επίσημα αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ πυροδότησε, όπως ήταν φυσικό, την αντίδραση της Μόσχας. Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δια της εκπροσώπου του, Μαρίας Ζαχάροβα, απάντησε τα εξής:

«Η ανακοίνωση της ηγεσίας της Φινλανδίας που μίλησε σήμερα υπέρ της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αποτελεί μια ριζική αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Το Ελσίνκι πρέπει να γνωρίζει την ευθύνη και τις συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης.

Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας - Φινλανδίας, διαταράσσοντας τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή της Βόρειας Ευρώπης. Η Ρωσία θ' αναγκαστεί να λάβει αντίποινα, τόσο στρατιωτικού - τεχνικού όσο κι άλλου χαρακτήρα, προκειμένου να σταματήσει τις απειλές για την εθνική της ασφάλεια που προκύπτουν απ' αυτή την εξέλιξη.»

Αρκεί μόνο να θυμίσουμε πως μονομιάς απ' το φετινό καλοκαίρι η Ρωσία θ' αποκτήσει ΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ με το ΝΑΤΟ. Πιο συγκεκριμένα, θα προστεθούν 1.300 χλμ. συνόρων, με τον υπαρξιακό κίνδυνο για τη χώρα του Πούτιν ν' αυξάνεται κατακόρυφα!

Ήδη, μπροστά σ' ένα τέτοιο κίνδυνο, τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία έχει αρχίσει να μετακινεί ισχυρές στρατιωτικές μονάδες στο βορειοδυτικό της άκρο.

Πηγή el.gr