09 Ιουνίου 2022

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


Απ' ότι φαίνεται, έρχονται καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, κεραυνοί κι ισχυροί άνεμοι, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναβάθμισε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, βαρομετρικό χαμηλό θα δημιουργηθεί στο Ιόνιο το οποίο θα κινηθεί ανατολικά και θα προκαλέσει κακοκαιρία η οποία θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα από σήμερα Πέμπτη ως και το βράδυ του Σαββάτου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών κι από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Την Πέμπτη (9.6.2022)
Απ' το απόγευμα το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Μακεδονία, η Θεσσαλία κι απ' τις βραδινές ώρες πιθανώς η Θράκη.

2. Την Παρασκευή (10.6.2022)
α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά κι η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως Αχαΐα και Ηλεία). Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
β. Απ' τις πρώτες ώρες η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά κι η βόρεια Εύβοια. Το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα εξασθενήσουν.

3. Το Σάββατο (11.6.2022)
α. Η κεντρική κι ανατολική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Απ' το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
β. Τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) κι η ανατολική Πελοπόννησος.

Πηγή documentonews.gr