13 Ιουνίου 2022

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΚΙ Ο ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΓΩΝΙΑ


Ήταν το πρώτο μεγάλο τεστ της αντιπυρικής περιόδου, με τις μνήμες των περσινών πυρκαγιών στην Εύβοια να είναι ακόμη πολύ νωπές. Ο λόγος για τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βούλα και τη Γλυφάδα - δίπλα στον αστικό ιστό κι όχι σε πυκνή δασώδη περιοχή - που χρειάστηκε πάνω από 8 ώρες για να σβήσει κι άφησε πίσω της 4.322 στρέμματα καμένης γης, πολλά αυτοκίνητα κατεστραμμένα αλλά και ζημιές σε τουλάχιστον 11 σπίτια. Η κυβερνητική αποτυχία στο πρώτο αυτό... αντιπυρικό τεστ ήταν παταγώδης!

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι συνηθισμένη σε αποτυχίες. Άλλωστε, το πρωθυπουργικό δόγμα δεν είναι άλλο απ' την αδιαφορία για την αντιμετώπιση των κρίσεων κι η επιμονή στην επικοινωνιακή τους διαχείριση, χωρίς να ενδιαφέρεται βέβαια αν αυτή έχει οποιαδήποτε επίδραση στην πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες που πλήττονται. Κάπως έτσι, λοιπόν, καταλήξαμε στις κωμικού επιπέδου απόπειρες διαχείρισης της κρίσης της πυρκαγιάς της Βούλας.

Όλα ξεκίνησαν όταν, σε ρεπορτάζ του Σκάι κατά τη διάρκεια της φωτιάς, αναφέρθηκε ότι οι υπεύθυνοι της κατάσβεσης εξηγούσαν την αποτυχία τους λέγοντας ότι ο Υμηττός είναι «τρελός» κι ότι μοιάζει με «μπακλαβά που είναι γεμάτος χοάνες και κηλιδώσεις που οδηγούν τη φωτιά σε κατοικημένες περιοχές».

Πηγή documentonews.gr

Σχόλιο Ιστοσελίδας

Απόλυτα κατανοητό, όχι όμως αποδεκτό! Στην αγωνιώδη αλλά συνάμα και λυσσαλέα προσπάθειά τους τα κανάλια ν' απομακρύνουν τις ευθύνες αλλά και την αποτυχία απ' την Κυβέρνηση, καταλήγουν να... ξεστομίζουν τα πιο απίθανα πράγματα!... Έλεος!...